Yukiko Morita péksütijei nem csak a sütőben töltött időnek köszönhetően ragyognak

Yukiko Morita japán designer lámpái nem csupán hasonlítanak a kenyerekre, de valódi pékáruból készülnek.

A 2017-es Maison et Objetbelsőépítészeti kiállításon debütáltak Yukiko Morita japán designer valódi pékáruból, kézzel készült lámpái Pampshade márkanéven. Mivel az alkotó korábban pékként is dolgozott, a kenyerek iránti szenvedélye nagyban motiválta leginkább a projekt megvalósításában.

A hagyományos technikával, lisztből, élesztővel készült kenyereket LED-világítással látta el a tervező. Az így kapott, romlékony anyagból létrehozott lámpákat pedig gyantával tette ellenállóbbá.

A japán designer hétféle péksütit alakított át lámpává. Morita elmondta a Designboomnak, miután a megszokott módon elkészítette a sütiket, nagyon óvatosan kivájta a közepüket, gyantával kezelte őket, majd óvatosan beszerelte a világítást.

Bármilyen egyszerűnek tűnik ez a folyamat, Morita 300 prototípus elkészítése után találta meg a tökéletes technikát a lámpák elkészítéséhez.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A titokban betermelt vattacukor és a Mama húslevese - Góg Angéla food designerrel beszélgettünk az emlékek és az ételek kapcsolatáról

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...