Szingli vacsik: wonton, ahogy én készítem

Az egyik kedvenc éttermem a Momotaro, számtalanszor ettem már ott wonton, vagy más néven huntun levest. Gondoltam, ideje kipróbálni, milyen, ha én készítem el.

Töltsd le a Wonton leves receptjét

Levest viszonylag ritkán eszem, de amikor beköszönt az ősz, sokszor megkívánom esténként. Nagy tésztaimádóként pedig főleg az olyan leveseket részesítem előnyben, amiben van valami remek kis gombóc. Ezért a tökéletes leves számomra a wonton!

Bevallom, én kicsit eltértem az eredeti recepttől, hiszen abban surimi és egy csomó olyan dolog szerepel, amelyet nem akaszthatunk le bármelyik polcról, így igyekeztem olcsó és könnyen beszerezhető alapanyagokból készíteni a saját változatomat.

Wonton leves recept

Szeretem ezt a változatot, mert nem túl intenzív ízű, könnyű, mégis laktató, és nincs szükség utána második fogásra, hiszen a gombócoknak köszönhetően, bőségesen elegendő egy főétkezéshez is. Tulajdonképpen az egész leves lényege a töltött gombóc, szinte már nem is nevezhető levesnek. A levesbetét mellett túl sok mindent nem is igényel. A répa és hagyma is inkább csak az íze miatt fontos bele, nem pedig „tartalomként”.

Maga a leves elkészítése nem nagy ördöngösség, inkább a gombócokkal van a pepecselés, de ebbe is hamar bele lehet jönni. Habár nem véletlenül nyerte el a szingli vacsik érdemjegyet. Falkára biztosan nem főzném...

További gombócleveseket itt találtok!

Kötözött gombóc leves

A kötözött gombóc leves tartalmas tésztaleves, amelyet leggyakrabban a nyári munkák idején, főleg aratáskor készítettek. Az országban mindenütt gyúrtak különféle házi tésztákat, ...

Sajtgombóc

A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a remek ötletet. Éppen raguleves volt nálunk, és ezzel a gombóccal dobtam fel.

Fűszeres gombócleves

Az ételízesítők megjelenésekor gyakran főzött édesanyám "Vegeta-levest", ebbe tette ezt a fajta levesbetétet. Én nem vagyok híve az ételízesítőknek, leveskockáknak, zacskós ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...