Sokan kiakadtak Wolfgang Puck „tökéletes" rántottás trükkjén

Wolfgang Puck tojásrántottás videója nem éppen nyerte el minden TikTok-felhasználó tetszését, pedig a világhírű séf állítja, hogy az általa bemutatott módon készül a legkrémesebb rántotta.

A tojásrántotta rajongói általában két táborra oszlanak: akadnak olyanok, akik jól átsütve szeretik, de olyanok is, akik inkább a krémes, „szottyosabb" állagú rántottát preferálják. Utóbbi gazdag ízzel és páratlan textúrával rendelkezik, főleg az a verzió, amelyet Wolfgang Puck séflegenda készít. Mutatjuk is!

Meglepő hozzávalót ad Wolfgang Puck a rántottához

Amerikai vagy francia módszer?

Ha valaki az amerikai főzési módszerrel készíti el a tojásrántottát, akkor sokkal tömörebb, szárazabb végeredményt fog kapni, míg a francia technika használói nagyon alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett készítik el a tojásokat, amelyek így extrán krémesek lesznek. A francia módszert használja Wolfgang Puck is, aki híres arról, hogy éttermeiben a francia főzési technikákat kaliforniai és ázsiai ízekkel ötvözi.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Tojásrántotta tejben-vajban

Rántottát sütni mindenki tud! Vagy mégsem? Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ...

Ahogy az alábbi videóban is látható, Puck szeret egy kis tejszínt adni a tojásos keverékhez, illetve alacsony lángon készíti a fogást. Az eredmény? Egy tökéletes rántotta, ám Puck még egy szinttel magasabbra emeli, ugyanis hozzáad egy extra tojássárgáját.

Tehát a trükk lényege, hogy a már majdnem kész rántottához kever hozzá egy plusz sárgáját, amelyet a serpenyő és a tojás hője felmelegít, a végeredmény pedig jóval selymesebb textúrájú lesz.

Watch on TikTok

Az extra tojássárgájától lesz szuper krémes a rántotta

A Wolfgang Puck és fia, Oliver által bemutatott módszer egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen például a carbonara szószhoz is szokás sárgáját adni, hogy az még krémesebb legyen. A TikTok népét azonban eléggé megosztotta a tipp, sokakat egyáltalán nem nyűgözött le a „nyers tojás” használata. Egyikőjük például azt írta: „Öhm, nem köszönöm", míg valaki más azt, hogy: „Nem. Egyszerűen… nem."

Akadt azonban, olyan is, aki kifejezetten örült neki: „Tanulhatok Wolfgang Pucktól. Imádom az internetet."

„Tényleg megkérdőjelezik az emberek Wolfgang Puckot?" - kérdezte egy rajongó.

Te kipróbálnád a séflegenda trükkjét?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Gyors sárgatúró

Felvidéken, ahol felnőttem, soha nem hiányozhatott a húsvéti asztalról. Akkori emlékeim szerint órakig kavargattuk lassan és kb. 15 tojásból készítettük. Szeretek sütni-főzni. De ha ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!