Sokan kiakadtak Wolfgang Puck „tökéletes" rántottás trükkjén

Wolfgang Puck tojásrántottás videója nem éppen nyerte el minden TikTok-felhasználó tetszését, pedig a világhírű séf állítja, hogy az általa bemutatott módon készül a legkrémesebb rántotta.

A tojásrántotta rajongói általában két táborra oszlanak: akadnak olyanok, akik jól átsütve szeretik, de olyanok is, akik inkább a krémes, „szottyosabb" állagú rántottát preferálják. Utóbbi gazdag ízzel és páratlan textúrával rendelkezik, főleg az a verzió, amelyet Wolfgang Puck séflegenda készít. Mutatjuk is!

Meglepő hozzávalót ad Wolfgang Puck a rántottához

Amerikai vagy francia módszer?

Ha valaki az amerikai főzési módszerrel készíti el a tojásrántottát, akkor sokkal tömörebb, szárazabb végeredményt fog kapni, míg a francia technika használói nagyon alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett készítik el a tojásokat, amelyek így extrán krémesek lesznek. A francia módszert használja Wolfgang Puck is, aki híres arról, hogy éttermeiben a francia főzési technikákat kaliforniai és ázsiai ízekkel ötvözi.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Tojásrántotta tejben-vajban

Rántottát sütni mindenki tud! Vagy mégsem? Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ...

Ahogy az alábbi videóban is látható, Puck szeret egy kis tejszínt adni a tojásos keverékhez, illetve alacsony lángon készíti a fogást. Az eredmény? Egy tökéletes rántotta, ám Puck még egy szinttel magasabbra emeli, ugyanis hozzáad egy extra tojássárgáját.

Tehát a trükk lényege, hogy a már majdnem kész rántottához kever hozzá egy plusz sárgáját, amelyet a serpenyő és a tojás hője felmelegít, a végeredmény pedig jóval selymesebb textúrájú lesz.

@wolfgangpuck Watch til the end for the trick on how to make the creamiest scrambled eggs #scrambledeggs #eggrecipe #howtocook ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Az extra tojássárgájától lesz szuper krémes a rántotta

A Wolfgang Puck és fia, Oliver által bemutatott módszer egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen például a carbonara szószhoz is szokás sárgáját adni, hogy az még krémesebb legyen. A TikTok népét azonban eléggé megosztotta a tipp, sokakat egyáltalán nem nyűgözött le a „nyers tojás” használata. Egyikőjük például azt írta: „Öhm, nem köszönöm", míg valaki más azt, hogy: „Nem. Egyszerűen… nem."

Akadt azonban, olyan is, aki kifejezetten örült neki: „Tanulhatok Wolfgang Pucktól. Imádom az internetet."

„Tényleg megkérdőjelezik az emberek Wolfgang Puckot?" - kérdezte egy rajongó.

Te kipróbálnád a séflegenda trükkjét?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...