Sokan kiakadtak Wolfgang Puck „tökéletes" rántottás trükkjén

Wolfgang Puck tojásrántottás videója nem éppen nyerte el minden TikTok-felhasználó tetszését, pedig a világhírű séf állítja, hogy az általa bemutatott módon készül a legkrémesebb rántotta.

A tojásrántotta rajongói általában két táborra oszlanak: akadnak olyanok, akik jól átsütve szeretik, de olyanok is, akik inkább a krémes, „szottyosabb" állagú rántottát preferálják. Utóbbi gazdag ízzel és páratlan textúrával rendelkezik, főleg az a verzió, amelyet Wolfgang Puck séflegenda készít. Mutatjuk is!

Meglepő hozzávalót ad Wolfgang Puck a rántottához

Amerikai vagy francia módszer?

Ha valaki az amerikai főzési módszerrel készíti el a tojásrántottát, akkor sokkal tömörebb, szárazabb végeredményt fog kapni, míg a francia technika használói nagyon alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett készítik el a tojásokat, amelyek így extrán krémesek lesznek. A francia módszert használja Wolfgang Puck is, aki híres arról, hogy éttermeiben a francia főzési technikákat kaliforniai és ázsiai ízekkel ötvözi.

Ahogy az alábbi videóban is látható, Puck szeret egy kis tejszínt adni a tojásos keverékhez, illetve alacsony lángon készíti a fogást. Az eredmény? Egy tökéletes rántotta, ám Puck még egy szinttel magasabbra emeli, ugyanis hozzáad egy extra tojássárgáját.

Tehát a trükk lényege, hogy a már majdnem kész rántottához kever hozzá egy plusz sárgáját, amelyet a serpenyő és a tojás hője felmelegít, a végeredmény pedig jóval selymesebb textúrájú lesz.

@wolfgangpuck Watch til the end for the trick on how to make the creamiest scrambled eggs #scrambledeggs #eggrecipe #howtocook ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Az extra tojássárgájától lesz szuper krémes a rántotta

A Wolfgang Puck és fia, Oliver által bemutatott módszer egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen például a carbonara szószhoz is szokás sárgáját adni, hogy az még krémesebb legyen. A TikTok népét azonban eléggé megosztotta a tipp, sokakat egyáltalán nem nyűgözött le a „nyers tojás” használata. Egyikőjük például azt írta: „Öhm, nem köszönöm", míg valaki más azt, hogy: „Nem. Egyszerűen… nem."

Akadt azonban, olyan is, aki kifejezetten örült neki: „Tanulhatok Wolfgang Pucktól. Imádom az internetet."

„Tényleg megkérdőjelezik az emberek Wolfgang Puckot?" - kérdezte egy rajongó.

Te kipróbálnád a séflegenda trükkjét?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Olvasd el további cikkeinket is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek