Megtaláltuk Budapest legfinomabb karácsonyi vásárát – A Winter Food Festen jártunk (VIDEO)

Felejts el mindent, amit eddig a karácsonyi vásárok vendéglátós standjainál tapasztaltál! A belváros szívében, a mindig fényárban úszó és hangulatos Fröccsteraszon ugyanis megnyílt a hüttehangulatú Winter Food Fest, a hely, ahol Budapest legjobb éttermeit kóstolhatod végig.

A karácsonyi vásárok elengedhetetlen elemei az ünnepi készülődésnek, a belvárost járva pedig évről évre egyre több adventi vásárba lehet belebotlani. Kézműves termékek, turistacsalogató magyaros fogások, ünnepi fények és véget nem érő karácsonyi hangulatú zenei listák – hiába szeretjük ezeket a helyeket, akarva akaratlanul vágyunk valami új élményre, olyanra, amilyet eddig még nem tapasztaltunk.

Idén végre meghallgatásra találtak ki nem mondott vágyaink, a Fröccsteraszon ugyanis megnyílt a Winter Food Fest, amely bár még csak pár napja várja a hüttehangulat iránt epekedő népet, máris valódi hiánypótló: a nemzetközi gasztronómia legjobb budapesti képviselői egy helyre költöztek, ennél jobbat pedig nem is kívánhatna az, aki a szívet melengető fények és a megunhatatlan karácsonyi slágerek mellett különleges ízekre, vagy éppen egy valódi gasztronómiai utazásra vágyik.

Eddig még nem volt alkalom arra, hogy a magyar karácsonyi gasztronómiai vásárokat ekkora összefogással akarja megújítani egy lelkes csapat. A Mazel Tov, kiszakadva Akácfa utcai törzshelyéről, most először hozza el streetfood-kosárkáiba tökéletesen passzoló marokkói bárányhúsos fűszeres-gyömbéres harira levesét és lencsekrémlevesét, valamint ikonikus, már-már signature-ételének is mondható bárányhúsos Reuben szendvicsét.

Bárányos Reuben szendvics a Mazel Tovtól

Aki egy kicsit még keletebbre kalandozna, és igazán szeretne felmelegedni a didergős mínuszokban, annak kötelező megkóstolnia a szintén most először kitelepülő 101 Bistro híres marhalevesét. A kiadós pohárnyi, aranylóan barna alaplevet a 12 órán át készült marhaoldalas és a nem elhanyagolható mennyiségű lamien tészta, valamint az utánozhatatlan ízvilágú és állagú onsen tojás teszi feledhetetlenné. (Kérj bele egy kis chilit is, és egészen biztosan nem fogsz fázni!)

A Mazel Tov, a Smoke Riders és a Tereza különlegességeit most egy helyen is megtalálhatod

A Winter Food Festről nem hiányozhat a Tereza kitelepülős kistestvére, a La Cabina sem, a mexikói konyha magyar nagykövetei most egy elképesztően finoman fűszerezett forró paradicsomlevessel, tüzes chili con carnéval és tépett malacos quesadilla-val tesznek boldoggá minden arra járó foodie-t, a Smoke Riders csapata pedig a legvadabb amerikai különlegességekkel, füstölt, tépett malac- vagy marhahúsos szendvicseikkel és fortyogó sajtszósszal leöntött chilis sült krumplijukkal várnak egy egész hónapon át.

Pisztáciakrémes álom a Chimney Cake csapatától

Persze nincs karácsonyi vásár kürtőskalács nélkül, a Chimney Cake standján érdemes a mennyei pisztáciakrémes, tejszínhabbal töltött desszerttel zárni a gasztrofelfedezést, a srácok ugyanis évek óta egy már jól bevált családi recepttel mutatják meg mindenkinek, hogy nem véletlenül nálunk kapható a világ legfinomabb, farúdra tekert kelt tésztája.

Csodás karácsonyi hangulat vár az Erzsébet téren a Fröccsterasznál

Ha az egymást érő pörköltes-kolbászos, kőkeményre fagyott gumicukros vásári bódék helyett igazi ízekre vágysz, a Winter Food Fest lesz a te helyed, ahová nemcsak egyedül vagy párban, de nagyobb baráti társasággal vagy a családdal is érdemes ellátogatni. A hideg sem állhat az utatokba, a standok mögött gyorsan felmelegedhettek a Fröccsterasz fedett sátras részén is, ahol egy jó forralt bor vagy tea mellett élőzenés programok és persze igazi karácsonyi hangulat vár rátok.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...