Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Bár a vízforraló az egyik legbiztonságosabb konyhai eszköz, érdemes a tárolásánál betartani néhány apró szabályt.

A vízforraló az egyik legjobb találmány, mely nem csak teafőzéskor jön jól a konyhában. Egyáltalán nem mindegy azonban, hol és hogyan tároljuk, hiszen komoly gondokat okozhat, ha nem megfelelő helyre tesszük. Nézzük, melyek azok a pontok és szabályok, melyeket be kell tartani!

Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Felejtsük el a tálcát!

Bár kicsi annak az esélye, hogy egy modern vízforraló megolvadna, és kárt tenne a tálcában, mégis érdemes a maximális biztonság érdekében a pultra, asztalra, munkafelületre helyezni.

Már csak azért is, mert a tálcával együtt könnyebben le tudják rántani a gyerekek vagy a kisállatok.

Kell a szellőzés

A kamra vagy a szekrény sem a legmegfelelőbb számára, hiszen fontos biztosítani a szellőzést. Itt is alapvetően a tűzveszélyt érdemes elkerülni, de arra is gondoljunk, hogy a gőz nem tesz jót az élelmiszereknek és a bútornak.

Tisztes távolság

A tűzhelytől és a mosogatótól is érdemes távol tartani, hogy lecsökkentsd annak az esélyét, hogy esetlegesen sérülést szerezz, vagy áramütés érjen.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...