Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Bár a vízforraló az egyik legbiztonságosabb konyhai eszköz, érdemes a tárolásánál betartani néhány apró szabályt.

A vízforraló az egyik legjobb találmány, mely nem csak teafőzéskor jön jól a konyhában. Egyáltalán nem mindegy azonban, hol és hogyan tároljuk, hiszen komoly gondokat okozhat, ha nem megfelelő helyre tesszük. Nézzük, melyek azok a pontok és szabályok, melyeket be kell tartani!

Fogadjunk, hogy eddig te is rossz helyen tároltad a vízforralót

Felejtsük el a tálcát!

Bár kicsi annak az esélye, hogy egy modern vízforraló megolvadna, és kárt tenne a tálcában, mégis érdemes a maximális biztonság érdekében a pultra, asztalra, munkafelületre helyezni.

Már csak azért is, mert a tálcával együtt könnyebben le tudják rántani a gyerekek vagy a kisállatok.

Kell a szellőzés

A kamra vagy a szekrény sem a legmegfelelőbb számára, hiszen fontos biztosítani a szellőzést. Itt is alapvetően a tűzveszélyt érdemes elkerülni, de arra is gondoljunk, hogy a gőz nem tesz jót az élelmiszereknek és a bútornak.

Tisztes távolság

A tűzhelytől és a mosogatótól is érdemes távol tartani, hogy lecsökkentsd annak az esélyét, hogy esetlegesen sérülést szerezz, vagy áramütés érjen.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...