Segítünk kiszámolni, mennyi vizet kell innod, hogy sikeres legyen a fogyásod

A folyadékbevitel elengedhetetlen a fogyás szempontjából, ez nem újdonság, az viszont, hogy pontosan mennyit kell bevinnünk belőle, már kicsit nehezebb kérdés.

A vízfogyasztás elengedhetetlen eleme a fogyókúrának, hiszen a dehidratált állapot mindenre kihat. Ilyenkor lelassul az anyagcserénk, aminek köszönhetően a diétánk is megakad, továbbá a szerveztünk visszatarthatja a vizet, aminek következtében még akár feljebb is kúszhat a mérleg nyelve. Elengedhetetlen tehát, hogy elegendő vizet igyunk, de pontosan mennyi az annyi? Segítünk kiszámolni!

Segítünk kiszámolni, mennyi vizet kell igyál, hogy sikeres legyen a fogyásod

Több mindentől függ a mennyiség

Az ember folyadékigénye függ a testsúlytól, magasságtól, nemtől, kortól, aktivitási szinttől és testzsírszázaléktól is. A szakértők azt javasolják, hogy napi nyolc pohárral mindenképpen igyunk meg, de minél több, annál jobb.

Azonban azt is fontos kiemelni, hogy napi 4 liternél többre nincs szüksége a szervezetnek, hiszen a túlhidratálás is komoly veszélyt jelent: felborul a szervezet elektrolit-háztartása, valamint a vesét is sokkal erőteljesebb munkára készteti a nátrium kiválasztása miatt, a kifáradt szerv pedig olyan egészségügyi panaszokat okozhat hosszú távon, mint a mellékvese-kimerülés, májcirrózis vagy szívelégtelenség.

Számolj!

A legkönnyebb, ha elosztod a súlyodat harminccal, így megkapod a helyes választ, ha nem sportolsz. Ha mozogsz is, akkor minden fél óra testmozgásra számolj plusz három deciliter vizet, ez egy egyórás edzés esetén 6 deciliter folyadékot jelent az alapértéken túl. Ha pedig a tűpontos mennyiséget keresed, akkor fordulj szakemberhez, aki figyelembe vesz még további szempontokat.


Még több a vízfogyasztásról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...