A módszer, amivel tiszta és szagmentes lesz a vizespalackod

Ráadásul mindezt mindenféle vegyszer nélkül érheted el.

A környezettudatosság jegyében manapság egyre többen használnak újratölthető vizespalackokat. Ez kétségtelenül jó hír a bolygónak, viszont sokaknak meggyűlik a baja a palackok tisztán tartásával. Az ilyen vizespalackok ugyanis gyakran ívesek, így nem könnyű alaposan kitisztítani őket, nem is beszélve a kupakrészről, ahol általában bonyolult megoldásokat alkalmaznak.

A módszer, amivel tiszta és szagmentes lesz a vizespalackod

Akadnak, akik csak lazán, mosószeres vízzel mossák át ezeket, ami egy-egy napon elegendő lehet, de olykor egy mélytisztítást is be kell iktatnunk. Hiszen még akkor is, ha csak vizet tárolunk benne, könnyen baktériumok kerülhetnek a palackba, amiről annak szaga is árulkodik.

De mégis mit lehet tenni, hogy egy kicsit megkönnyítsük a saját dolgunkat?

Vannak, akik fehérítővel oldják meg a mélytisztítást, de ez kockázatos lehet, hiszen még nagy odafigyelés mellett is maradhatnak belőle részecskék a palackban. Olyanok is akadnak, akik a mosószeres áztatás mellett döntenek, de ez könnyen ahhoz vezethet, hogy a résekben megbújnak a szappanmaradékok, szappanos utóízt okozva, amitől aztán nagyon nehéz megszabadulni.

Ezekre jelenthet remek alternatívát a citromsavas tisztítás.

Az anyag nagy előnye, hogy biztonságos azokon a felületeken, amelyekkel élelmiszerek is érintkeznek, hiszen teljesen természetes.

Emellett nem tesz kárt a rozsdamentes acél mosogatóban, de nem hagy maga után bántó illatot vagy maradék részecskéket sem. Bónuszként antibakteriális is!

Hetente egyszer tehát érdemes citromsavval kezelni a vizespalackokat az alábbi módszerrel, ami könnyű és még pénztárcabarát is.

Töltsünk meg egy nagy tálat forró vízzel és néhány evőkanál citromsavval! Szereljük szét a vizespalackokat, vegyük le a kupakokat, a szívószálas és egyéb részeket! Mosószeres vízzel mossuk le azokat alaposan, ehhez használhatunk keféket is. Majd az összes alkatrészt öblítsük át tiszta vízzel, és végül helyezzük bele a citromsavas vízbe, ahol hagyjuk 15 percig állni!

Ha ezzel végeztünk, öblítsünk le mindent folyó vízzel, és tegyük félre a palackokat és az alkatrészeiket, hogy teljesen megszáradhassanak! Így már készen is állnak a következő használatra tisztán és illatosan!

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...