Ezért ne tartsd vissza soha a vizeletedet

Lehet, hogy úgy gondolod, hogy nem akkora probléma, ha később mész ki a wc-re, pedig egyáltalán nem jó a szervezetednek, ha halogatod a pisilést.

Mindenki életében akadnak olyan helyzetek, amikor hiába szeretne kimenni a mosdóba, egyszerűen nem tud, mert éppen egy fontos meetingen ül vagy az autópályán hajt, és több tíz kilométerre van a következő benzinkút. Ez természetesen elő-előfordulhat, és ezzel nincs is baj, de ha sportot űzünk abból, hogy tényleg csak akkor megyünk ki, amikor már nagyon kell, azzal igen.

Ezért ne tartsd soha vissza a vizeletedet

Szegény veséink

Ha túl sokáig tartjuk vissza a vizeletünket, akkor a húgyhólyagunkban tartogatott vizelet sebezhetővé tehet a fertőzésekkel szemben, sőt, rossz esetben visszavándorolhat a vesékig, amelyekben így kárt tehet.

Sérülnek az izmok

A túl sokáig visszatartott vizelet hatalmas nyomás alá helyezheti a húgyhólyag és a medence izmait. Ez idővel akár inkontinenciához vezethet, de az is előfordulhat, hogy nem tudod majd rendesen kiüríteni a hólyagodat.

Számolnunk kell különböző húgyúti fertőzésekkel

Ha sokáig mellőzzük a wc-t, akkor könnyedén előfordulhat, hogy olyan bacik maradnak bennünk, melyek elszaporodhatnak, és húgyúti fertőzésekhez vezethetnek.

Forrásunk volt.


Ezek az életmódos cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...