Víz, part, tojás és nádi hegedű

Nyáron az ember a vízpart mellé vágyik. Hát vedd te is arra az irányt, de vigyél magaddal tojást, és dobd be a szabad tűzbe: nagyjából így kész is a remek tojáspörkölt!

Azt hiszem nem mondok semmi újdonságot azzal, hogy ha kijelentem NYÁR van, így nagy betűkkel, mert a hátamon végiggördülő izzadság-cseppek se arról tanúskodnak, hogy a hőmérséklet moderált lenne. Ilyen melegben pedig a legtöbben mire vágynak? Vízre, vízpartra, vízisíre, a lényeg, hogy legyen benne víz. Ezzel ritkán én is így vagyok, de legtöbbször ha tehetem, a hegyeket választom - de azért, mert nyilván ott is van víz, sőt!Ellenben legutóbb egy csodálatos helyen voltunk, ahol így egyik pillanatról a másikra, évekkel ezelőtt megállt az idő. Annyira csendes környék volt a tópart, a nádasban felsejlő nádi hegedűt leszámítva, hogy igazából perceken belül valóra vált Lovasi csodálatos szövege, melyben a csend és a zaj is egyszerre idegesítette. A belső zajom, próbálta átvenni az uralmat a környék csendessége felett, de ezt gyorsan legyőztem főzéssel, és a két fa közé kifeszített nyugágyba fetrengésse a víz fölött.

Sült tojáspörkölt recept

Ilyen környezetben, akármennyire is imádok főzni, de próbáltam minél egyszerűbb ételt csinálni, hogy többet tudjak foglalkozni a lélek-simogatással.

Ezért egy tojáspörköletet dobtam össze, amivel nem kell sokat szüttyögni, mondhatnám azt is, hogy magától elkészül, de sajnos még attól messze járunk.Viszont az okosság az egészben az, hogy a tojásokat nem főztem - ugye szabadban az körülményesebb -, hanem míg készült a pörkölt alap, addig a tűzbe dobáltam - rakosgattam szépen, óvatosan - a tojásokat, és a héjukban megsütöttem. A rendszer működik és bámulatosan egyszerű, nem mellékesen pedig bomba finom az így elkészült tojás!

Tehát itt a hétvége, húzzatok ki a szabadba, és ha nem akarjátok túltolni a kötelező szociális köröket, akkor ne a szabadstrandra menjetek, hanem keressetek valami eldugottabb helyet, ahol engedjetek ki a gőzt a fejetekből, mint Feuerstein a Szaffiban! Ja és azért egy ilyen tojáspörköltet dobjatok a tűzre, komolyan nagyjából magától elkészül, nem kamu, csak a valódit mondom, mint Zana bácsi!

RECEPTÉRT KLIKK IDE

És ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...