Ez az ital még jobb lehet a kánikulában, mint a csapvíz

Hiába él mindenkinek évtizedek óta az az elképzelés a fejében, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó, amerikai kutatók szerint van egy másik ital, amitől még kevésbé leszünk szomjasak.

A Philadelphiai Egyetem Monell Chemical Senses Center kutatása során 100 részvevőt először 12 órán át étlen-szomjan tartottak, ezt követően kaptak csak reggelit, amely mellé mindenki kapott egy 4 deciliteres „ismeretlen” összetételű üdítőt, majd pedig annyi vizet ihattak, amennyi csak jól esett nekik. A kutatók azt mérték, mennyi vizet fogyasztanak az alanyok a 12 órás kihívás végén.

A csapvíz remek szomjoltó, de van jobb opció is!

A reggeli során mindenki más típusú üdítőt kapott, a poharakban szénsavas, szénsavmentes édes, hideg és melegebb italok is voltak.

Az eredmények arra mutattak rá, hogy a legkevesebb vizet az üdítők után azok itták, akik a négy deciliteres pohárba szobahőmérsékletű szénsavas vizet kaptak.

A kutatók szerint azért lehet jobb megoldás a buborékos víz a szomj oltására, mint a sima csapvíz, mert a buborékok valamennyire eltelítik a gyomrot és erősítik a teltségérzetet. A buborékokon kívül még a hőmérséklet is mérvadó volt az italok terén, ugyanis minél hidegebb volt az ital, annál kevesebb csapvíz fogyott utána.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...