Folyton vizet iszol, mégis dehidratált vagy? – Ez lehet az oka

Hidratálni nagyon fontos, a szervezetünk nem tudna víz nélkül működni. De a dehidratáltság még akkor is jelentkezhet, ha valaki megissza a kötelező 2-3 liter vizet naponta.

A víz az élet alapja. Az emberi test 60%-a vízből áll. A víz alapvető építőeleme a sejteknek, szerepet játszik a testhőmérséklet szabályozásában, védi az érzékeny szöveteket és az emésztésben is nélkülözhetetlen. Egy szóval, víz nélkül mi sem lennénk. Ha a szervezet nem jut elegendő folyadékhoz, dehidratálttá válhat, ami számos következménnyel jár. A dehidratáció enyhe tünetei közé tartozik a száraz bőr, a szájszárazság, a sötét vagy ritka vizelés, a fáradtságérzet és a szédülés. A dehidratációnak azonban súlyosabb szövődményei is lehetnek, mint például a zavartság, az ájulás, a szapora légzés és a nem megfelelő szívműködés. 

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy fogyasszunk sok vizet és egyéb folyadékot annak érdekében, hogy elkerüljük a dehidratációt. Azonban a vízfogyasztás önmagában nem mindig elegendő a kiszáradás megelőzéséhez.

Nézd meg galériánkban, mi minden okozhat dehidratáltságot még rendszeres vízivás mellett is:

Forrásunk volt.


Még több egészségügyi szempont, amire érdemed odafigyelni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...