Növényvédőszer, sőt, gyógyszer is lehet néhány ásványvízben

Úgy tűnik, nemcsak a élelmiszerek, de még az ásványvizek is alaposan ki vannak téve a környezetszennyezés és az emberi tevékenység káros hatásainak.

Hormonokkal manipulált ételek, környezetszennyezés és mikroműanyag mindenütt: közhely, de sajnos ezekkel a problémákkal élünk nap mint nap. További rossz hír azonban, hogy az élelmiszerek mellett az ásványvizeknél sem lehet teljes biztonsággal megakadályozni, hogy növényvédőszer- és gyógyszermaradványokkal, illetve rákkeltő anyagokkal szennyeződjenek - írja a Házipatika.

Növényvédőszer, sőt, gyógyszer is lehet néhány ásványvízben

Hogy mit is jelent pontosan az, hogy ásványvíz?

Tulajdonképpen nem más, mint több kőzetréteg által, természetesen megszűrt esővíz. Sajnos azonban nagyon úgy tűnik, hogy az emberi tevékenységből adódó szennyezés és káros anyagok az ásványvizek minőségét sem kímélik.

A német Ökotest cikkéből az derül ki, hogy 50-féle vizsgált szénsavmentes ásványvízből 24 ugyan nagyon jó minősítést kapott, de sok gond is akadt:

4 ásványvízben találtak nitrátot, 5 vízben rákkeltő krómnyomokat, egyes vizekben bór és urán jelenlétét is kimutatták, néhány pedig gyógyszermaradványokkal és növényvédőszerek bomlástermékeivel is szennyezett volt.

Szomorú érdekesség, hogy még a bébiételek készítéséhez ajánlott termékek sem biztos, hogy minden esetben 100%-os tisztaságúak voltak.

Mi a megoldás?

A szakemberek szerint a csapvíz a legjobb választás, mert olcsóbb, környezetbarát, és szigorúan ellenőrzött.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...