Vitamindús alapanyagokat kaptak a Szent László kórház hősei

A Bonduelle zöldségkonzervekkel segíti a véget nem érő feladatok miatt kimerült egészségügyi dolgozókat, hogy egészséges alapanyagot és vitaminforrást biztosítsanak nekik.

A fokozódó járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A legnagyobb támogatásra azonban azoknak az egészségügyi dolgozóknak van szüksége most, akik éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoznak a kórházakban azért, hogy mi nyugodtan alhassunk. A Bonduelle úgy döntött, felajánl közel ezer konzervet a Szent László kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak. Utóbbiban gyógyulási folyamatban járó csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek tartózkodnak szüleikkel annak érdekében, hogy hétköznapjaikat otthonos körülmények között töltsék, családjuk jelenléte lelki támaszt nyújtson számukra, ezzel segítve és gyorsítva felépülésüket.

A konzervekben elsősorban olyan zöldségek vannak, mint a kukorica, borsó és babok, amelyekből gyorsan lehet tápláló fogásokat készíteni. A dolgozók 12-14 órás műszakokban látják el feladataikat, emellett a kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozás szinte lehetetlen kihívás. A vállalat adományával szeretne hozzájárulni az orvosok és ápolók munkahelyi és otthoni étkezéséhez, hogy kicsivel könnyebben vehessék az akadályokat.

„Nehéz időket élünk, ilyenkor kiemelten fontos az összefogás és a segítségnyújtás. Minden magánember és vállalat úgy segít, ahogy tud, mi zöldségben vagyunk a legjobbak, így hát konzervekkel igyekszünk támogatni a kórházak hőseit. Reméljük, sok nagyvállalat követi a példánkat, hiszen ebben az időszakban az orvosoknak és ápolóknak van legnagyobb szüksége ránk” – mondta Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi vezetője.

Az adományozás azonban nem ér véget ezer konzervvel, a vállalat további fuvarokat tervezett be a közeljövőre annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

Címlapról ajánljuk

30 gyönyörű étel novemberre, amit sületlenség lenne nem megsütni-főzni

Ha van olyan hónap, amikor probléma és túlagyalás nélkül telepakolhatjuk szokásos havi ajánlónkat laktató, melengető, kelt tésztás, húsos, kalóriadúsabb, picit zsírosabb ételekkel, az a november: ilyenkor tényleg jólesik felvenni a belső télikabátot, és megfőzni-sütni mindent, ami még nem karácsonyi, de már hozza a kellemes kuckózós, otthon főzős hangulatot. 30 csodaszép és finom étel következik novemberre:

Nosalty