Vitamindús alapanyagokat kaptak a Szent László kórház hősei

A Bonduelle zöldségkonzervekkel segíti a véget nem érő feladatok miatt kimerült egészségügyi dolgozókat, hogy egészséges alapanyagot és vitaminforrást biztosítsanak nekik.

A fokozódó járványügyi helyzet mindannyiunkat összefogásra sarkall, vállalatok és magánemberek egyaránt átgondolják, miben tudnák segíteni a közösséget. A legnagyobb támogatásra azonban azoknak az egészségügyi dolgozóknak van szüksége most, akik éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoznak a kórházakban azért, hogy mi nyugodtan alhassunk. A Bonduelle úgy döntött, felajánl közel ezer konzervet a Szent László kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak. Utóbbiban gyógyulási folyamatban járó csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek tartózkodnak szüleikkel annak érdekében, hogy hétköznapjaikat otthonos körülmények között töltsék, családjuk jelenléte lelki támaszt nyújtson számukra, ezzel segítve és gyorsítva felépülésüket.

A konzervekben elsősorban olyan zöldségek vannak, mint a kukorica, borsó és babok, amelyekből gyorsan lehet tápláló fogásokat készíteni. A dolgozók 12-14 órás műszakokban látják el feladataikat, emellett a kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozás szinte lehetetlen kihívás. A vállalat adományával szeretne hozzájárulni az orvosok és ápolók munkahelyi és otthoni étkezéséhez, hogy kicsivel könnyebben vehessék az akadályokat.

„Nehéz időket élünk, ilyenkor kiemelten fontos az összefogás és a segítségnyújtás. Minden magánember és vállalat úgy segít, ahogy tud, mi zöldségben vagyunk a legjobbak, így hát konzervekkel igyekszünk támogatni a kórházak hőseit. Reméljük, sok nagyvállalat követi a példánkat, hiszen ebben az időszakban az orvosoknak és ápolóknak van legnagyobb szüksége ránk” – mondta Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi vezetője.

Az adományozás azonban nem ér véget ezer konzervvel, a vállalat további fuvarokat tervezett be a közeljövőre annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...