Miért fontos a megfelelő mennyiségű B12-vitamin bevitele?

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer és a pszichológiai funkciók normál működésének fenntartásához. A kognitív pszichológiai funkciók szerepet játszanak a memóriában.

A B12-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik a vörösvérsejtek termelésében, ezért hosszú távú hiánya vérszegénységet okozhat.

A B12-vitamin igénye fokozódik az idősek, a vegánok és vegetáriánusok körében

Számos tényező okozhat B12-vitaminhiányt, ezért fontos odafigyelni a megfelelő B12-vitamin bevitelére.

A B-vitaminok családjába tartozó B12-vitamint csak állati eredetű élelmiszerekből, például húsból, halból, tojásból vagy tejből lehet megfelelő mennyiségben bevinni a szervezetbe.

A B12-vitamin hiányának tünete például a vérszegénység

A B12-vitamin igénye fokozódik az idősek, a vegánok és vegetáriánusok körében.

A vitaminhiány tünetei például a vérszegénység és az ehhez kapcsolódó problémák, mint például a fáradtság. Különös figyelmet kell fordítani a B12-vitamin bevitelére többek között a következő esetekben:

1. 50 év felettieknél: A B12-vitamin felszívódása a szervezetben az életkor előrehaladtával romlik.

2. Vegánoknak vagy szigorú vegetáriánus étrendet követőknek. A zöldségek nem tartalmaznak B12-vitamint, ezért külön étrend-kiegészítőre van szükség.

A zöldségek nem tartalmaznak B12-vitamint!

A B12-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők, mint például a Vita B12, szükség szerint használhatók. A B12-vitamin jól felszívódik a száj nyálkahártyáján keresztül, ezért különösen alkalmas azok számára, akiknél a B12-vitamin felszívódása nem megfelelő a bélrendszerben. A VITA B12 egy kellemes ízű szopogatótabletta, mindennapos használatra.

Képek: Freepik

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...