Vissza a gyerekkorba - éljen a retro melegszendvics!

Emlékeztek még, gyerekkorunkban milyen isteni melegszendvicskrémek voltak? Rámjött a nosztalgia, úgyhogy hoztam nektek három szuper változatot, amit muszáj kipróbálni!

Imádom az extra melegszendvicseket. Tényleg. A currys-rákosat, a francia sajtosat gyümölccsel, a serrano sonkásat rukkolával, extra ropogós cibattában. Néha azonban elkap a nosztalgia, és akkor nem kell semmi extra gurmé melegszendvics, csak olyan, mint amilyen régen volt. Például, mikor úszni jártam heti háromszor, és az egyetlen dolog, ami elviselhetővé tette a klóros vízben való kapálózást, meg azt, hogy fázom, hogy unom, és nincs kedvem, hogy tudtam, ha túl vagyunk az idegtépő hajszárításon meg öltözésen, és az összes vizes cucc háromszor körbetekerve a sporttáskám alján van, akkor végre kapok egy sonkakrémes melegszendvicset a büfében.

A retro melegszendvicsek receptjeit itt találod

Nem tudom, miből csinálták, de tudom, hogy imádtam a nagy szelet kenyeret, a krémes sonkát és a roppanósra pirított sajtot a tetején.

Hasonló jó élmények fűznek a nagymamám kolbászkrémes melegszendvicséhez, és innen üdvözlöm annak a csoporttársamnak az apukáját, aki minden vasárnap egy nagy adag gombakrémmel indította útjára a srácot Győrből, nem sejtvén, hogy este tízre az egész heti melegszendvicsként végzi a barátok feneketlen gyomrában.

Nyilván mindenkinek megvannak a hasonló retro melegszendvics-kedvencei, amelyekhez stílusosan cukros-citromos tea vagy házi szörp járt. Régen heti rendszerességgel készült el vacsorára maradék húsból, zöldségből, felvágottból, és senki sem érezte cikinek.

A retro melegszendvicskrémek receptjéért ide kattints

A baj sajnos csak az, hogy mára a bolti változatok totálisan kiütötték őket, pedig tényleg 5 perc összedobni, és maradékfelhasználónak sem utolsó - mégis mi a fenét csináljunk egy kis kolbászvéggel, az utolsó 10 deka főtt sonkával, a vasárnapi sült maradékával? Egyébként lecsekkoltam, és az egész buli nem került többe, mintha a bolti verziót teszem a kosaramba, amiben hús vagy zöldség alig, adalék annál inkább van.

Olvastad már?

Egyetek csirkeszárnyat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...