Ha ennél alacsonyabb a hústartalma, már nem is nevezhető virslinek!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virslit választunk, és nem csak szilveszterkor fontos, hogy tudjuk, milyen a termék minősége.

Ha már virslit eszünk, együnk jó virslit! Tudtátok, hogy a virsli tartalmát az Élelmiszerkönyv szabályozza? És hogy amelynek tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek, ezért is találhatók „rúd”, „szelet”, „pálcika” elnevezésű termékek a boltokban?

A magyar virsli azért is jobb választás, mert a hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek - írja a Sokszínűvidék.

Tipp: lessük meg a csomagoláson az ovális pecsétet, ami tartalmazza az utolsó gyártási folyamat helyét!

Virslisaláta pirított virslivel

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ...

Nálunk az éves virslieladás 34 ezer tonna, ennek nagyját az előrecsomagolt termékek teszik ki, a legtöbb pedig decemberben fogy.

A hústartalmat mindig nézzük meg a csomagoláson!

A késztermékre vonatkoztatva legalább 51% legyen a hústartalom, ha ugyanis alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek!

Tipp: minél kevesebb összetevőből álljon a termék!

Szomorú érdekesség, hogy míg 2005-ben 684 Ft volt a sertésvirsli fogyasztói átlagára, 2019-ben 1770 forintot, 2022 végén pedig már 3040 forintot kértek egy kilóért.

Forrásunk volt.


Még több hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...