Ha ennél alacsonyabb a hústartalma, már nem is nevezhető virslinek!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virslit választunk, és nem csak szilveszterkor fontos, hogy tudjuk, milyen a termék minősége.

Ha már virslit eszünk, együnk jó virslit! Tudtátok, hogy a virsli tartalmát az Élelmiszerkönyv szabályozza? És hogy amelynek tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek, ezért is találhatók „rúd”, „szelet”, „pálcika” elnevezésű termékek a boltokban?

A magyar virsli azért is jobb választás, mert a hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek - írja a Sokszínűvidék.

Tipp: lessük meg a csomagoláson az ovális pecsétet, ami tartalmazza az utolsó gyártási folyamat helyét!

Virslisaláta pirított virslivel

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ...

Nálunk az éves virslieladás 34 ezer tonna, ennek nagyját az előrecsomagolt termékek teszik ki, a legtöbb pedig decemberben fogy.

A hústartalmat mindig nézzük meg a csomagoláson!

A késztermékre vonatkoztatva legalább 51% legyen a hústartalom, ha ugyanis alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek!

Tipp: minél kevesebb összetevőből álljon a termék!

Szomorú érdekesség, hogy míg 2005-ben 684 Ft volt a sertésvirsli fogyasztói átlagára, 2019-ben 1770 forintot, 2022 végén pedig már 3040 forintot kértek egy kilóért.

Forrásunk volt.


Még több hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...