Ha ennél alacsonyabb a hústartalma, már nem is nevezhető virslinek!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virslit választunk, és nem csak szilveszterkor fontos, hogy tudjuk, milyen a termék minősége.

Ha már virslit eszünk, együnk jó virslit! Tudtátok, hogy a virsli tartalmát az Élelmiszerkönyv szabályozza? És hogy amelynek tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek, ezért is találhatók „rúd”, „szelet”, „pálcika” elnevezésű termékek a boltokban?

A magyar virsli azért is jobb választás, mert a hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek - írja a Sokszínűvidék.

Tipp: lessük meg a csomagoláson az ovális pecsétet, ami tartalmazza az utolsó gyártási folyamat helyét!

Nálunk az éves virslieladás 34 ezer tonna, ennek nagyját az előrecsomagolt termékek teszik ki, a legtöbb pedig decemberben fogy.

A hústartalmat mindig nézzük meg a csomagoláson!

A késztermékre vonatkoztatva legalább 51% legyen a hústartalom, ha ugyanis alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek!

Tipp: minél kevesebb összetevőből álljon a termék!

Szomorú érdekesség, hogy míg 2005-ben 684 Ft volt a sertésvirsli fogyasztói átlagára, 2019-ben 1770 forintot, 2022 végén pedig már 3040 forintot kértek egy kilóért.

Forrásunk volt.


Még több hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk