Ha már virslit eszünk, együnk jó virslit! Tudtátok, hogy a virsli tartalmát az Élelmiszerkönyv szabályozza? És hogy amelynek tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek, ezért is találhatók „rúd”, „szelet”, „pálcika” elnevezésű termékek a boltokban?
A magyar virsli azért is jobb választás, mert a hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek - írja a Sokszínűvidék.
Tipp: lessük meg a csomagoláson az ovális pecsétet, ami tartalmazza az utolsó gyártási folyamat helyét!
Nálunk az éves virslieladás 34 ezer tonna, ennek nagyját az előrecsomagolt termékek teszik ki, a legtöbb pedig decemberben fogy.
A hústartalmat mindig nézzük meg a csomagoláson!
A késztermékre vonatkoztatva legalább 51% legyen a hústartalom, ha ugyanis alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek!
Tipp: minél kevesebb összetevőből álljon a termék!
Szomorú érdekesség, hogy míg 2005-ben 684 Ft volt a sertésvirsli fogyasztói átlagára, 2019-ben 1770 forintot, 2022 végén pedig már 3040 forintot kértek egy kilóért.
Még több hír: