A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.
A világcsúcsot a Guiness World Record Londonból érkezett bírája hitelesítette. Annabel Lawday a pénteki előkészületeket is figyelemmel követve megállapította, a közösség igazán megdolgozott a sikerért. A világcsúcs szinte kétszerese a korábbinak, amit a vajdasági Adán Gali Zoltán vendéglős és csapata állított fel 2011-ben. Az adaiak 1418 kilogramm töltött káposztával kerültek be a világcsúcsok könyvébe.
A Világrekord a közösségért elnevezésű akció célja a hátrányos helyzetűek megsegítése volt. Miután átvették a Guinness-diplomát, a kezdeményező nagyáruház képviselői elmondták, bár a rekorddöntésben a töltelékek súlya számított, a rászorulók segítésében viszont ezek száma volt fontos, ugyanis az áruház minden elkészült töltelék után egy lejt adományozott a partnervárosok által javasolt intézményeknek. - írja a Székelyhon portál.
(via MTI, fotó: Haáz Sándor MTI)