Világító csirkehúst vásárolt egy ikrényi férfi

Csak találgatni lehet, mitől világíthatott a csirkehús a sötétben.

Megnyugtató kék fényt bocsát ki sötétben az a csirkemell, amit egy ikrényi férfi vásárolt még újév előtt - írja a Kisalföld, amely fotót is közölt a szokatlan jelenségről.

A férfi a csirkemell felét elkészítette, a másik felét viszont szilveszter este véletlenül elöl hagyta a konyhapulton. Amikor hajnalban hazaért, fényt látott, először azt hitte, hogy a gáztűzhely maradt égve, de kiderült, hogy a hús világít.

Az eset után a férfi felkereste aNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), amely azzal utasította el a panaszt, hogy a vásárlás óta sok idő eltelt, így a hús akár a férfi otthonában is fertőződhetett. A férfi ezután fordult a laphoz, ahova két mintát is vitt a húsból. A Kisalföld megkeresésére végül válaszolt a Nébih. Azt mondták, nem először találkoztak ilyen jelenséggel, melynek okait laboratóriumi vizsgálat hiányában csak találgatni lehet.

Az egyik lehetséges ok, hogy Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött a csirkemell. Ezek a sötétben fluoreszkáló pigmentet termelnek. A másik ok, hogy foszforvegyületek miatt jött létre a jelenség. ami akár a gyors csontnövekedés folytán a csontokba épülő foszforvegyületekkel is összefüggésben állhat. Mindenesetre, aki világító hússal találkozik, az inkább ne fogyassza el azt!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...