Világító csirkehúst vásárolt egy ikrényi férfi

Csak találgatni lehet, mitől világíthatott a csirkehús a sötétben.

Megnyugtató kék fényt bocsát ki sötétben az a csirkemell, amit egy ikrényi férfi vásárolt még újév előtt - írja a Kisalföld, amely fotót is közölt a szokatlan jelenségről.

A férfi a csirkemell felét elkészítette, a másik felét viszont szilveszter este véletlenül elöl hagyta a konyhapulton. Amikor hajnalban hazaért, fényt látott, először azt hitte, hogy a gáztűzhely maradt égve, de kiderült, hogy a hús világít.

Az eset után a férfi felkereste aNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), amely azzal utasította el a panaszt, hogy a vásárlás óta sok idő eltelt, így a hús akár a férfi otthonában is fertőződhetett. A férfi ezután fordult a laphoz, ahova két mintát is vitt a húsból. A Kisalföld megkeresésére végül válaszolt a Nébih. Azt mondták, nem először találkoztak ilyen jelenséggel, melynek okait laboratóriumi vizsgálat hiányában csak találgatni lehet.

Az egyik lehetséges ok, hogy Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött a csirkemell. Ezek a sötétben fluoreszkáló pigmentet termelnek. A másik ok, hogy foszforvegyületek miatt jött létre a jelenség. ami akár a gyors csontnövekedés folytán a csontokba épülő foszforvegyületekkel is összefüggésben állhat. Mindenesetre, aki világító hússal találkozik, az inkább ne fogyassza el azt!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...