Ő lett 2021-ben a világ legjobb női séfje

Nemrégiben bejelentették a világ legjobb női séfjét, aki ezúttal a perui Pía León lett.

A Világ 50 legjobb étterme rendezvénysorozat keretein belül minden évben megválasztják a világ legjobb női séfjét is. 2021-ben a perui Pía León nyerte el ezt a címet, aki Limában vezeti Kjolle nevű vendéglátóegységét.

Ismerd meg őt közelebbről!

A jelenleg 34 éves Pía León Peru fővárosában született, és olyan családban nőtt fel, ahol korán megtanították neki, mekkora érték, ha valaki keményen dolgozik. Pía 16 éves korától már édesanyja mellett állt a konyhában, ahol rengeteget tanult. A séf később elvégezte a Cordon Bleu főzőiskolát Limában, majd átkelt az óceánon, hogy Spanyolországban, a gironai El Celler Can Roca háromcsillagos étterem konyháján gyarapítsa tapasztalatait.

Tanulmányait a New York-i Ritzben, majd a híres séf, Gaston Acurio éttermében (Astrid y Gaston) folytatta Limában, egyetlen gondolattal a fejében: hogy felvegyék abba az étterembe, amelyet Virgilio Martinez, a gasztronómia akkoriban feltörekvő perui csillaga készült megnyitni. Píának sikerült megcsípnie az állást, elszántságának és kitartásának köszönhetően pedig hamarosan executive séffé lépett elő. Pía és Virgilio Martinez annyira összemelegedett a konyhában, hogy a vezető séf végül megkérte a nő kezét.

Végül Pía 2018-ban nyitotta meg saját éttermét, a Kjolle-t. Még ebben az évben elnyerte a "Latin-Amerika legjobb női séfje" címet, innen pedig nem volt megállás, alig egy évvel később felkerült a világranglistára, méghozzá rögtön az előkelő 21. helyre. 2021-ben pedig ő lett a világ legjobbja.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...