A világ legjobb marhahúsából készít burgert a Zing!

Új éttermet nyitott a jól ismert Zing Burger - a Nádor utcai hely megnyitóján pedig bemutatták a wagyu marha húsából készített, januárig kapható extra sajtburgert!

A Nádor utcai, még megnyitás előtt álló új Zing Burger tegnap zsúfolásig megtelt újságírókkal és hamburgerkedvelőkkel - mindenki arra volt kíváncsi, milyen lesz az új, Magyarországon eddig egyedülinek számító wagyúból készült hamburger.

Kenderi Tamás és az ő sajtburesze

A japán wagyu marha a világ egyik legízletesebb húsmarhájának számít. A luxuséttermeknek szánt japán állatok eredetileg igavonó marhák voltak - a nagy megterhelés miatt extra zsírréteget raktároztak el, így húsuk sajátosan márványozott, omlós és nagyon ízletes lett az évek során. A japánok állítólag odáig mennek el, hogy a wagyu marhákat halk zeneszó mellett szakéval masszírozzák, a jobb étvágy érdekében pedig 30 hónapos korukig sörrel itatják. Akárcsak a többi Zing alapanyagot, a wagyút is hazai termelőktől szerzik be a hamburgerlánc tulajdonosai - az Európában is ritkaságszámba menő wagyút például az Ófalu melletti marhatelepről, ahol Nagygyőr Árpád és Zichy Mihály foglalkozik a tartásukkal. Bár szakéval nem kenegetik az állatokat, de 30 hónapos korukig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik, és szabadhoz közeli tartásban nevelik őket. A Zingben a januárig kapható wagyúburger mellett steak formájában is megkóstolhatjuk ezt a különlegességet.

Steakért is érdemes a Nádor utcai új étterembe menni

A debütáló összejövetelen az is kiderült, hogy wagyuburgerbe a különleges húson kívül még két extra is kerül - a wasabis majonéz, valamint a kecskecamambert és a svájci Gruyere sajt kombinációjából összehozott sajttopping. Az ízek kikísérletezésében Takács Lajos volt a Zing segítségére, az első wagyuburgereket pedig Kenderesi Tamás úszó olimpikon - igen, a sajtbureszes fiú - sütögette. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a világ egyik legjobb húsából készült hamburger, vagy ennétek egy mennyei steaket ugyanebből a húsból, akkor irány a Zing Nádor utcai új étterme!

A speciális hamburger januárig kóstolható, de az új étteremben később is ehettek majd jófajta steakeket - ez lesz ugyanis az első Zing étterem, ahol a hamburger helyett a vastag, szaftos, omlós marhahúsokon lesz a hangsúly.

Ezeket olvastad már?

STÉG, a belváros halkirálya

A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!

Dacota

Mazi - új görög a városban

Bár a görög konyhát elviekben mindenki szereti, kevés helyen lehet igazán jó görög ételeket találni itthon. Az egy hónapja nyílt Mazi ezt a gasztrolyukat próbálja betömni!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek