A világ legjobb marhahúsából készít burgert a Zing!

Új éttermet nyitott a jól ismert Zing Burger - a Nádor utcai hely megnyitóján pedig bemutatták a wagyu marha húsából készített, januárig kapható extra sajtburgert!

A Nádor utcai, még megnyitás előtt álló új Zing Burger tegnap zsúfolásig megtelt újságírókkal és hamburgerkedvelőkkel - mindenki arra volt kíváncsi, milyen lesz az új, Magyarországon eddig egyedülinek számító wagyúból készült hamburger.

Kenderi Tamás és az ő sajtburesze

A japán wagyu marha a világ egyik legízletesebb húsmarhájának számít. A luxuséttermeknek szánt japán állatok eredetileg igavonó marhák voltak - a nagy megterhelés miatt extra zsírréteget raktároztak el, így húsuk sajátosan márványozott, omlós és nagyon ízletes lett az évek során. A japánok állítólag odáig mennek el, hogy a wagyu marhákat halk zeneszó mellett szakéval masszírozzák, a jobb étvágy érdekében pedig 30 hónapos korukig sörrel itatják. Akárcsak a többi Zing alapanyagot, a wagyút is hazai termelőktől szerzik be a hamburgerlánc tulajdonosai - az Európában is ritkaságszámba menő wagyút például az Ófalu melletti marhatelepről, ahol Nagygyőr Árpád és Zichy Mihály foglalkozik a tartásukkal. Bár szakéval nem kenegetik az állatokat, de 30 hónapos korukig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik, és szabadhoz közeli tartásban nevelik őket. A Zingben a januárig kapható wagyúburger mellett steak formájában is megkóstolhatjuk ezt a különlegességet.

Steakért is érdemes a Nádor utcai új étterembe menni

A debütáló összejövetelen az is kiderült, hogy wagyuburgerbe a különleges húson kívül még két extra is kerül - a wasabis majonéz, valamint a kecskecamambert és a svájci Gruyere sajt kombinációjából összehozott sajttopping. Az ízek kikísérletezésében Takács Lajos volt a Zing segítségére, az első wagyuburgereket pedig Kenderesi Tamás úszó olimpikon - igen, a sajtbureszes fiú - sütögette. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a világ egyik legjobb húsából készült hamburger, vagy ennétek egy mennyei steaket ugyanebből a húsból, akkor irány a Zing Nádor utcai új étterme!

A speciális hamburger januárig kóstolható, de az új étteremben később is ehettek majd jófajta steakeket - ez lesz ugyanis az első Zing étterem, ahol a hamburger helyett a vastag, szaftos, omlós marhahúsokon lesz a hangsúly.

Ezeket olvastad már?

STÉG, a belváros halkirálya

A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!

Dacota

Mazi - új görög a városban

Bár a görög konyhát elviekben mindenki szereti, kevés helyen lehet igazán jó görög ételeket találni itthon. Az egy hónapja nyílt Mazi ezt a gasztrolyukat próbálja betömni!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...