A világ legjobb éttermei 2014-ben

Elegancia, gourmet konyha, csillogó látványok: így lehetne jellemezni az idén is a világ legjobb 50 éttermének listáját. Megnéztük az első tízet. Ti melyiket választanátok?

Hétfőn újra nyilvánosságra hozták a világ legjobb 50 éttermének listáját, amelyet a rajta szereplő vendéglátók örömmel, az eseményt figyelő kommentátorok pedig meglehetős gyanakvással fogadtak. A brit The Guardian például unalmasnak nevezte az új listát, amelyen a lap szerint évente ugyanazok az éttermek szerepelnek, és bár ez komoly presztízst jelent a kérdéses helyeknek, a hétköznapi vendéglőlátogatóknak igen keveset mond. Ha másért nem, akkor azért, mert szinte lehetetlenség asztalt foglalni.

Az első tíz helyet egy kivételével mind európai és észak-amerikai éttermek foglalják el, az élen az a dán Noma szerepel, amely már tavalyelőtt is a legjobb étterem megtisztelő címét kapta. Az idei második pedig a tavalyi év győztese, a katalán El Celler de Can Rocca. Az első tíz közé egyetlen nem "első világbeli" vendéglátó egység került be, a D.O.M.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...