A világ leghíresebb csípős szószától már be is téphetsz!

Amerikában egyre több olyan állam van, ahol legalizálják a marihuánát, sőt, Kaliforniában már csípős szószt is készítenek belőle!

A Sriracha nevű csípős csiliszósz világszerte hatalmas ismertségnek örvend, főleg az ázsiai ételeket kedvelők körében. A Thaiföldről eredő csiliszószt csaknem 40 évvel ezelőtt, egy Amerikába menekült vietnami férfi, David Tran kezdte népszerűsíteni, a kakasos szószt azóta pedig világszerte mindenhol meg találhatjuk: ázsiai éttermekben, spécibb élelmiszerboltokban és világhírű amerikai filmekben egyaránt feltűnik. Sőt, még hamisítják is!
Az amerikai piacon azonban egy újfajta Sriracha-szósz híre ütötte fel a fejét, amelynek sok rajongója akadhat a jövőben: a csípős öntet ugyanis egy nagyon extra összetevővel bővül, nevezetesenkannabisszal!

Régimódi chilis bab

A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, ...

A Potli nevű, szintén (többek közt) csípős csiliszószokat gyártó cég Holdújév kezdetével kezdi el majd árulni a különleges ételízesítőt – kínálatukban egyébként rengeteg más, THC-vel megspékelt élelmiszer-alapanyagot találunk a csiliolajtól kezdve egészen a mézig. Hogy miért is lehet jó egy ilyen szósz? Hát valószínűleg azért, mert nemcsak ízben adhat a fogyasztónak valami újat, hanem az ember kedvét is feldobja.
Amerikában egyre több állam legalizálja a marihuánát, amelynek köszönhetően ilyen termékek is piacra kerülhetnek. A szószt első körben csak aSan Francisco-öböl környékén lehet majd kapni (Kaliforniában ugyanis 2018-tól már legális a fogyasztása).

Ez is érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...