A Sriracha nevű csípős csiliszósz világszerte hatalmas ismertségnek örvend, főleg az ázsiai ételeket kedvelők körében. A
Thaiföldről eredő csiliszószt csaknem 40 évvel ezelőtt, egy Amerikába menekült vietnami férfi, David Tran kezdte népszerűsíteni, a kakasos szószt azóta pedig világszerte mindenhol meg találhatjuk: ázsiai éttermekben, spécibb élelmiszerboltokban és világhírű amerikai filmekben egyaránt feltűnik. Sőt, még hamisítják is!
Az amerikai piacon azonban egy újfajta Sriracha-szósz híre ütötte fel a fejét, amelynek sok rajongója akadhat a jövőben: a csípős öntet ugyanis egy nagyon extra összetevővel bővül, nevezetesen
kannabisszal!
chilis bab
A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, ...
tepsis hús
Én most tört burgonyával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel is.
bundás hús
Jöhet egy igazán egzotikus és könnyed páros a forró nyári estékre?
A gyorsan elkészíthető snack mellé kortyoljatok el egy hűsítő italt. Az új Finlandia Coconut & Cola garantáltan ...
A
Potli nevű, szintén (többek közt) csípős csiliszószokat gyártó cég Holdújév kezdetével kezdi el majd árulni a különleges ételízesítőt – kínálatukban egyébként rengeteg más, THC-vel megspékelt élelmiszer-alapanyagot találunk a csiliolajtól kezdve egészen a mézig. Hogy miért is lehet jó egy ilyen szósz? Hát valószínűleg azért, mert nemcsak ízben adhat a fogyasztónak valami újat, hanem az ember kedvét is feldobja.
Amerikában egyre több állam legalizálja a marihuánát, amelynek köszönhetően ilyen termékek is piacra kerülhetnek. A szószt első körben csak aSan Francisco-öböl környékén lehet majd kapni (Kaliforniában ugyanis 2018-tól már legális a fogyasztása).
Ez is érdekelhet: