A világ leghíresebb csípős szószától már be is téphetsz!

Amerikában egyre több olyan állam van, ahol legalizálják a marihuánát, sőt, Kaliforniában már csípős szószt is készítenek belőle!

A Sriracha nevű csípős csiliszósz világszerte hatalmas ismertségnek örvend, főleg az ázsiai ételeket kedvelők körében. A Thaiföldről eredő csiliszószt csaknem 40 évvel ezelőtt, egy Amerikába menekült vietnami férfi, David Tran kezdte népszerűsíteni, a kakasos szószt azóta pedig világszerte mindenhol meg találhatjuk: ázsiai éttermekben, spécibb élelmiszerboltokban és világhírű amerikai filmekben egyaránt feltűnik. Sőt, még hamisítják is!
Az amerikai piacon azonban egy újfajta Sriracha-szósz híre ütötte fel a fejét, amelynek sok rajongója akadhat a jövőben: a csípős öntet ugyanis egy nagyon extra összetevővel bővül, nevezetesenkannabisszal!

Régimódi chilis bab

A jól ismert darált húsos verziónál régebbi a kockázott húst tartalmazó chilis bab - de érdemes így is kipróbálni, a régi verzió ugyanis sokkal tovább fő, és ízesebb, rusztikusabb, ...

A Potli nevű, szintén (többek közt) csípős csiliszószokat gyártó cég Holdújév kezdetével kezdi el majd árulni a különleges ételízesítőt – kínálatukban egyébként rengeteg más, THC-vel megspékelt élelmiszer-alapanyagot találunk a csiliolajtól kezdve egészen a mézig. Hogy miért is lehet jó egy ilyen szósz? Hát valószínűleg azért, mert nemcsak ízben adhat a fogyasztónak valami újat, hanem az ember kedvét is feldobja.
Amerikában egyre több állam legalizálja a marihuánát, amelynek köszönhetően ilyen termékek is piacra kerülhetnek. A szószt első körben csak aSan Francisco-öböl környékén lehet majd kapni (Kaliforniában ugyanis 2018-tól már legális a fogyasztása).

Ez is érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...