Egészen érdekes, miből készül a világ legdrágább fagyija

Tejalapú fagylalt a világ legdrágábbja, de egészen érdekes hozzávalók is kerülnek bele. Hogy mennyit kérnek érte? Több millió forintot.

Csaknem 2,2 millió forintba, 880.000 jenbe kerül a Cellato nevő japán luxusfagylaltmárka vadiúj különlegessége, mellyel Guiness-rekordot is felállítottak.

Úgy tudni, a Bjakuja névre hallgató fagyi tejből, kétféle sajtból, tojássárgájából és szakéseprőből készül, de egy kis parmezán, szarvasgomba és szarvasgombaolaj, valamint díszítésképpen egy kis aranyforgács is jár mellé

– írja az Index.

Így fogyasszuk

A cég ajánlása alapján a fagyit először érdemes kicsit szobahőmérsékleten megolvasztani, és ezután hozzáadni a szarvasgomba-olajat. Ajánlott 10 napon belül megenni, hogy ízét és textúráját a lehető legteljesebben kiélvezhessük. Alkoholok közül a fehérbor illik hozzá kitűnően.

Ha olcsóbb házi fagyira vágysz:

Mogyoróvajas „banánmagnum”

Ez a szuperegyszerű és villámgyors nassolnivaló mindössze 5 alapanyagból áll! Ezek a földimogyoróba hempergetett, rádermedt étcsokoládéval borított, mogyoróvajas banánnyársak igazán ...

A vagyont érő fagyiról ITT nézhetitek meg a képeket.

A címlapfotó csak illusztráció.

Forrásaink voltak.


Még több friss hír itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...