Milyen egy jó étterem? Alap, hogy ízletes ételeket és italokat szolgáljanak fel, a pincérek pedig legyenek készségesek, de mi kell még?
Kellemes adalék például, ha a háttérben szólvalami kellemes muzsika, ami semmiképp sem zavaró...és természetesen a belső dizájn is döntő fontosságú!
A boredpanda nemrég rukkolt elő 20-as listájával, amiben a világ legizgalmasabb éttermei szerepelnek. Hogy mi alapján állították össze a listát, és hogy ez mennyire hivatalos, azt nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy kicsiny hazánk nem kapott helyet a listán, Mumbai, Svédország és Spanyolország viszont kétszer is szerepel rajta.Következzenek hát az ámulatba ejtő díjnyertes éttermek és pubok – a minimáltól a steampunkig.
HR Giger Museum Bar, Gruyères, Svájc
HR Giger, az Alien szülőattya által tervezett étterem a Giger múzeumban kapott helyet. Ez a közeg szinte teljesen túlvilági hatást kelt. A barlangszerű teret a csontvázak és csigolyák általi boltívek alakítják ki, ami már-már hátborzongató és egyben fantasztikus élményt nyújt – olyan, akár egy ódon vár.
Truth Cafe, Fokváros, Dél-Afrika
Ebbe a pubba betérve csodás kézműves kávék mellett gyönyörködhetünk a steampunk jegyekkel ellátott belső térben. Ezt az enteriőrt még Sherlock és Wattson is megirigyelné.
A rengeteg fém, mint például a bádog vagy a réz, illetve a bőrfelületek rendkívül jól megférnek egymással. Elsőre azt gondolnánk, hogy ezeknek az anyagoknak köszönhetően rideg lesz az összhatás, pedig épp az ellenkezője történik: a meleg színek csak úgy hívogatnak ebbe a hangulatos kis kávézóba.
Jane étterem, Antwerpen, Belgium
Ez az étterem nem máshol található, mint egy felújított templomban. Kissé bizarr már a gondolat is, nem beszélve a mexikói koponyára emlékeztető szimbólumról a boltív alatt, azonban – groteszk ide vagy oda – hány ember mondhatja el magáról, hogy egy templomban borozott?
Bicycle bár, Bukarest, Románia
Talán ez a világ áll közelebb hozzánk, magyarokhoz, hiszen stílusában leginkább a mi kis büszkeségeinkre, a romkocsmákra emlékeztet, valamivel igényesebben kialakítva.
Cafe Ki, Tokyo – Japan
Mi az? Kicsi, fekete-fehér, vannak benne fák, mégis olyan mintha egy lakásban lennél? A Cafe Ki! Stílusa letisztult, egyszerű, mégis van benne valami lenyűgöző, megnyugtató és átlátható. A teret igazából az emberek töltik meg élettel, ruháikkal, és az asztal mellett elhelyezett fa karnisokra akasztott kabátjaikkal, így a térben folyton változhatnak a színek, anélkül, hogy egy idő után unalmasnak látnánk a helyet.
Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján.
Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!