A világ legdizájnosabb éttermei

Milyen egy jó étterem? Alap, hogy ízletes ételeket és italokat szolgáljanak fel, a pincérek pedig legyenek készségesek, de mi kell még?

Kellemes adalék például, ha a háttérben szólvalami kellemes muzsika, ami semmiképp sem zavaró...és természetesen a belső dizájn is döntő fontosságú!

A boredpanda nemrég rukkolt elő 20-as listájával, amiben a világ legizgalmasabb éttermei szerepelnek. Hogy mi alapján állították össze a listát, és hogy ez mennyire hivatalos, azt nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy kicsiny hazánk nem kapott helyet a listán, Mumbai, Svédország és Spanyolország viszont kétszer is szerepel rajta.Következzenek hát az ámulatba ejtő díjnyertes éttermek és pubok – a minimáltól a steampunkig.

HR Giger Museum Bar, Gruyères, Svájc

HR Giger, az Alien szülőattya által tervezett étterem a Giger múzeumban kapott helyet. Ez a közeg szinte teljesen túlvilági hatást kelt. A barlangszerű teret a csontvázak és csigolyák általi boltívek alakítják ki, ami már-már hátborzongató és egyben fantasztikus élményt nyújt – olyan, akár egy ódon vár.

Truth Cafe, Fokváros, Dél-Afrika

Ebbe a pubba betérve csodás kézműves kávék mellett gyönyörködhetünk a steampunk jegyekkel ellátott belső térben. Ezt az enteriőrt még Sherlock és Wattson is megirigyelné.

A rengeteg fém, mint például a bádog vagy a réz, illetve a bőrfelületek rendkívül jól megférnek egymással. Elsőre azt gondolnánk, hogy ezeknek az anyagoknak köszönhetően rideg lesz az összhatás, pedig épp az ellenkezője történik: a meleg színek csak úgy hívogatnak ebbe a hangulatos kis kávézóba.

Jane étterem, Antwerpen, Belgium

Ez az étterem nem máshol található, mint egy felújított templomban. Kissé bizarr már a gondolat is, nem beszélve a mexikói koponyára emlékeztető szimbólumról a boltív alatt, azonban – groteszk ide vagy oda – hány ember mondhatja el magáról, hogy egy templomban borozott?

Bicycle bár, Bukarest, Románia

Talán ez a világ áll közelebb hozzánk, magyarokhoz, hiszen stílusában leginkább a mi kis büszkeségeinkre, a romkocsmákra emlékeztet, valamivel igényesebben kialakítva.

Cafe Ki, Tokyo – Japan

Mi az? Kicsi, fekete-fehér, vannak benne fák, mégis olyan mintha egy lakásban lennél? A Cafe Ki! Stílusa letisztult, egyszerű, mégis van benne valami lenyűgöző, megnyugtató és átlátható. A teret igazából az emberek töltik meg élettel, ruháikkal, és az asztal mellett elhelyezett fa karnisokra akasztott kabátjaikkal, így a térben folyton változhatnak a színek, anélkül, hogy egy idő után unalmasnak látnánk a helyet.

Még több képet az éttermekrőlitt találtok!

(Via: Bored panda)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...