Cédric Grolet lett 2017-ben a világ legjobb cukrásza aLes Grandes Tables du Monde prominens cukrászokból álló zsűrijeszerint - írja a Fine Dining Lovers. Az ilyen állítások általában nagy vihart kavarnak, hiszen sokan úgy vélik, nehéz megítélni egy ilyen végtelenül szubjektív kérdést. Az azonban tény, hogy Grolet süteményei egészen lenyűgözőek. Többek között a Rubik-kockát is újragondolta sütiként a francia mester, de mi most a különleges, megszólalásig élethű gyümölcs formájú tortácskáit fogjuk bemutatni nektek.
A mandula alakú sütiben friss mandula és koriander van, a cseresznye tárkonyos cseresznyét rejt, a barackban verbénás barack van, az almában pedig kapros alma, az aranyló mogyorót mintázó sütiben pedig mogyorókrém lapul.
A sütemények lágy, ám mégis formatartó burkát csokoládé ganache (csokoládékrém) segítségével alakította ki a díjnyertes cukrász, aki Alain Ducasse egyik éttermében, aLe Meurice-bandolgozik.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Gyönyörködj te is Julia Child kedvenc márkájának karácsonyi csodáiban!
(címlapkép:ying c.)