Évek óta ádáz küzdelmet folytatsz a
molyok ellen? Ellepték a konyhád, és az ecetes víz sem tartja távol őket? Próbálkozz más, hatékony házi praktikákkal!
Szelektálj!
Vizsgáld át a konyhaszekrényben,
spájzban lévő összes ételt. A gabonaalapú termékek, mint a
liszt, a tészta és a sütőkeverékek, a diófélék és az édességek a molyok kedvencei, de megtelepedhetnek még a háziállatok ételeiben is. Mindent dobj ki, aminek csomagolásán hálószerű képződményt látsz. Ha egy csomag lyukacsos, sajnos az is mehet a szemétbe, hiszen nagy valószínűséggel a molylárva már az ételben van.
Nagy szelektálás után még nagyobb takarítás
A konyhaszekrényeket teljesen ki kell üríteni. Ezután
porszívózd ki a polcokat, majd töröld át ecetes vízzel az összes konzervdobozt, zacskót. Ezután jöhet egy szappanos vizes átmosás is, majd a visszapakolás, rendszerezés.
Rendszerezz okosan!
Szerezz be sok jól zárható tárolóedényt, de az üveg, műanyag vagy fém is tökéletes választás. Minden ételt, ami zacskóban van, tárolóba kell tenni és jól lezárni a tetejét, így egészen biztosan nem tud a moly hozzájuk férkőzni.
Két hasznos tipp, amit még érdemes megfogadni
1.FAGYASSZ
A mélyhűtőben is lehet egy kis helyet szorítani, és egy hétig ott tárolni vásárlás után a lisztet,
zabpelyhet és a magvakat, mert ezeket szeretik a molyok a legjobban. A
fagyasztással pedig kiölöd az ételekből a molylárvákat, ha esetleg a boltból érkeznének a konyhádba!
2. ELLENŐRIZZ
Időről-időre ellenőrizd mind a konyhát, mind a spájzot. Ha minden igyekezetet ellenére ismét molyokat látsz, kezdd elölről a hadműveletet, hogy megakadályozd az elszaporodásukat.
Ez is érdekelhet:
via thespruce
címlapkép: Getty