Vigyázat, MOLYinvázió a konyhában: így szabadulj meg tőlük minél előbb!

A meleg hónapokban könnyedén elszaporodhatnak a molyok, amik ellen igazi, végeláthatatlan harc veheti kezdetét. Ez alkalommal spórold meg a kínszenvedést! 

Évek óta ádáz küzdelmet folytatsz a molyok ellen? Ellepték a konyhád, és az ecetes víz sem tartja távol őket? Próbálkozz más, hatékony házi praktikákkal!
Szelektálj!
Vizsgáld át a konyhaszekrényben, spájzban lévő összes ételt. A gabonaalapú termékek, mint a liszt, a tészta és a sütőkeverékek, a diófélék és az édességek a molyok kedvencei, de megtelepedhetnek még a háziállatok ételeiben is. Mindent dobj ki, aminek csomagolásán hálószerű képződményt látsz. Ha egy csomag lyukacsos, sajnos az is mehet a szemétbe, hiszen nagy valószínűséggel a molylárva már az ételben van.
Nagy szelektálás után még nagyobb takarítás
A konyhaszekrényeket teljesen ki kell üríteni. Ezután porszívózd ki a polcokat, majd töröld át ecetes vízzel az összes konzervdobozt, zacskót. Ezután jöhet egy szappanos vizes átmosás is, majd a visszapakolás, rendszerezés.
Rendszerezz okosan!
Szerezz be sok jól zárható tárolóedényt, de az üveg, műanyag vagy fém is tökéletes választás. Minden ételt, ami zacskóban van, tárolóba kell tenni és jól lezárni a tetejét, így egészen biztosan nem tud a moly hozzájuk férkőzni.
Két hasznos tipp, amit még érdemes megfogadni
1.FAGYASSZ
A mélyhűtőben is lehet egy kis helyet szorítani, és egy hétig ott tárolni vásárlás után a lisztet, zabpelyhet és a magvakat, mert ezeket szeretik a molyok a legjobban. A fagyasztással pedig kiölöd az ételekből a molylárvákat, ha esetleg a boltból érkeznének a konyhádba!
2. ELLENŐRIZZ
Időről-időre ellenőrizd mind a konyhát, mind a spájzot. Ha minden igyekezetet ellenére ismét molyokat látsz, kezdd elölről a hadműveletet, hogy megakadályozd az elszaporodásukat.
Ez is érdekelhet:

via thespruce

címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...