Vietnámi húsos tavaszi tekercs

A Konyhafőnök előző adásában láthattátok, hogyan készítették el a versenyzők saját tavaszi tekercsüket, most itt egy szuper recept tőlünk.

Télen-nyáron tökéletes és egészséges alternatíva szendvics helyett. A hozzávalók pedig abszolút variálhatók! Csak egyre kell vigyáznotok, a rizslapoknak elég maximum fél perc hideg vízben, csak annyi, hogy megpuhuljon. Amúgy gyerekjáték az egész!

Vietnámi húsos tavaszi tekercs recept

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

A tekercsekhez

A mártáshoz

Elkészítés

A mártáshoz

  1. Érdemes az egészet a mártás összeállításával kezdeni, hogy összeérjenek az ízek, mire tunkolásra kerül a sor. A folyamat végtelenül egyszerű: a nedves hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a hajszálvékonyra szeletelt sárgarépát és gyömbért.

A tekercsekhez

  1. Először elkészítjük a tölteléket: a rizstésztát leforrázzuk, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg teljesen átlátszó nem lesz, majd leszűrjük, és kissé összevágjuk.
  2. A kétféle húst összekeverjük, és hozzáadjuk a felaprított mentát, koriandert és újhagymát. Belereszeljük a fokhagymát, gyömbért és sárgarépát is.
  3. Halszósszal, osztrigaszósszal, sóval és borssal ízesítjük. A sóval azonban csak óvatosan, mert a két szósz már önmagában is elég sós lehet!
  4. Hozzáadjuk az üvegtésztát és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
  5. A kerek rizslapokat érdemes egyesével beáztatni, így jobban tudjuk kontrollálni, hogy mennyire puhuljanak meg. Hideg vízben elég neki bő fél perc, az a lényeg, hogy már ne törjön, hanem könnyen formázható legyen.
  6. A beáztatott rizslapot egy deszkára terítjük, a tetejétől 3 centire középre halmozzuk a tölteléket, a tetejét ráhajtjuk, majd a két oldalát is, és nagyon szorosan feltekerjük. Fontos, hogy ne maradjon benne levegő, különben sütés közben felpuffad majd!
  7. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg el nem fogy a töltelék. Mérettől függően 10-12 darab jön ki.
  8. Forró, bő olajban 4-5 perc alatt kisütjük a tekercseket, egészen addig, amíg szép barna nem lesz.
  9. Szűrőkanállal kivesszük, és papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleg olajat felszívja.
  10. A mártásba tunkolva fogyasztjuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...