Tudjuk, sokkoló, de egyszerűen nem tudtuk kihagyni. Véres agytorta - inkább a képeket figyeld, valószínűleg úgysem mered megcsinálni!
1. Vörösbársony-torta az alapnak:
Red velvet cake -igaziból ez egy vörös ételfestékkel beszínezett piskótaalap, amit ezúttal agyformájúra kellene megsütnöd - valamiféle félgömbforma segítségével, és bevágni a képen látható módon. Végül pedig egy sima vajas krémmel is be kellene vonnod, hogy fehéres legyen.
A vörös bársony torták ill. sütik általában tömöttebb kevert tésztával készülnek. Én most egy puhább, de mégsem száraz piskótát választottam hozzá. A krém pedig egyszerűen ...
Ezek a mutatós vörös bársony soufflék nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem egy ünnepi alkalom méltó desszertjei is. A souffle különlegessége a tetején lévő fehér, ...
2. Fondant
Aztán kell készítened egy jó adag cukorfondatot, amit ki kell nyújtanod agytekervény formájú kukacra, és rátekergetni a picit megvizezett vöröspiskótára.
Már nagyon rég kerestem olyan fondant receptet, amibe nem kell glükóz szirup, glicerin, pillecukor. Ezzel a recepttel azt kaptam, amit vártam, és nagyon jó volt vele dolgozni! Ennél maradok, ...
Hugica 17 éves lett:) Jó Istenke éltesse sokáig! 17 fondant szív a torta tetején jelképesen utalva az életkorára, gyertya helyett:) Gondoltam sütök neki egy tortát vagy egy tepsi sütit, ...
Ezt a masszát is lehet színezni ugyanúgy, mint a sima nyújtható fondant-t, amikor már gombóc, felosztod annyi részre, amennyi színt szeretnél, és külön színezed.
Légmentesen ...
3. Vérképzés
Ha megvagy a tekervényekkel, kenj rá vizezett málnadzsemet - jól csöpögtesd rá. És végülis meg is vagy. Ha belevágsz, az lesz igazán szörnyű!
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...