Almával töltött sertésrolád rántva, mely impozáns, és még költséghatékony is

Ez a húsétel egy igazi ízbomba, kiadós, és elképesztően mutatós. Tökéletes ünnepi és alkalmi vacsorákra, összejövetelekre. Meleg szívvel ajánljuk!

Ez egy elég összetett recept, de ne ijesszen meg senkit, mert lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készül. A kiklopfolt sertéskarajt egy kellemes, enyhen sós és édes töltelékkel töltjük meg, egy nagy roláddá sodorjuk, ropogós panírba forgatjuk, majd bő olajban süljük aranybarnára. Frissen, melegen, változatos köretekkel kínálhatjuk, de hidegtálakra is kitűnő. Garantált siker lesz az idei ünnepi asztalon!

A recept titka és legfontosabb része a igazán ropogós panír, ami körbeöleli a húst. A roládot a Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajában sütjük tökéletesre, amely nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag Ómega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően lesz a vele készült rántott hús (és sült krumpli is) utánozhatatlanul ropogós.

Ezt az olajat kifejezetten bő olajban való sütéshez és rántott ételek készítéséhez ajánljuk. Sütéskor ne hevítsük az olajat 175 °C fölé, használat után pedig hidegen szűrjük át. Minden ötödik használat után érdemes lecserélnünk, közvetlen napfénytől védjük, és szobahőmérsékleten tároljuk!

Ráadás, hogy a köreteket és a tölteléket is a Vénusz Plusz Fokhagymás Fűszerolajával készítjük, ami már önmagában ízesít. Nincs is igazán szükség egyéb fűszerekre, csak némi sóra és borsra.

Ezt az olajat változatosan felhasználhatjuk szárnyasok, halak és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez, de saláták, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez is.

Rá mindig számíthatunk, ha valami frisset és finomat szeretnénk varázsolni magunknak vagy szeretteinknek.

Almával töltött sertésrolád pirított kelbimbóval és zellerpürével - recept a képen!

Végeredményben a sertés szaftos, a töltelék krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek. Kell ennél több? A fogás elkészítése egyszerű és szórakoztató, a nagy ünnepi hajtáskor pedig előre is dolgozhatunk vele, és tálalás előtt frissen is összeállíthatjuk.

Keress még több Vénusz termékkel kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...