Ez egy elég összetett recept, de ne ijesszen meg senkit, mert lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készül. A kiklopfolt sertéskarajt egy kellemes, enyhen sós és édes töltelékkel töltjük meg, egy nagy roláddá sodorjuk, ropogós panírba forgatjuk, majd bő olajban süljük aranybarnára. Frissen, melegen, változatos köretekkel kínálhatjuk, de hidegtálakra is kitűnő. Garantált siker lesz az idei ünnepi asztalon!
A recept titka és legfontosabb része a igazán ropogós panír, ami körbeöleli a húst. A roládot a Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajában sütjük tökéletesre, amely nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag Ómega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően lesz a vele készült rántott hús (és sült krumpli is) utánozhatatlanul ropogós.
Ezt az olajat kifejezetten bő olajban való sütéshez és rántott ételek készítéséhez ajánljuk. Sütéskor ne hevítsük az olajat 175 °C fölé, használat után pedig hidegen szűrjük át. Minden ötödik használat után érdemes lecserélnünk, közvetlen napfénytől védjük, és szobahőmérsékleten tároljuk!
Ráadás, hogy a köreteket és a tölteléket is a Vénusz Plusz Fokhagymás Fűszerolajával készítjük, ami már önmagában ízesít. Nincs is igazán szükség egyéb fűszerekre, csak némi sóra és borsra.
Ezt az olajat változatosan felhasználhatjuk szárnyasok, halak és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez, de saláták, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez is.
Rá mindig számíthatunk, ha valami frisset és finomat szeretnénk varázsolni magunknak vagy szeretteinknek.
Végeredményben a sertés szaftos, a töltelék krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek. Kell ennél több? A fogás elkészítése egyszerű és szórakoztató, a nagy ünnepi hajtáskor pedig előre is dolgozhatunk vele, és tálalás előtt frissen is összeállíthatjuk.