Minden fasírtgolyóba rejtettünk egy kis főtt fürjtojást, amitől még extrább lett. Hidegen vagy melegen tálalva, zsúfolt hétvégékre vagy sima hétköznapi étkezésekhez is nagyon ajánljuk. Kísérőjük egy pikáns medvehagymás-majonézes mártogatós, amitől aztán biztosan nagy lesz a keletjük.
Nézd meg a receptvideónkat itt:
A teljes receptet ITT találjátok!
Receptünk fontos összetevője az étolaj, ezért nem mindegy, hogy milyet választunk.
A majonéz és a ropogós fasírtgolyó is akkor lesz tökéletes, ha jó minőségű, tiszta, semleges illatú és ízű változatot választunk hozzá. Mi most mindkét esetben a Vénusz 100% első préselésű napraforgó étolaját fogjuk használni.
Fasírtgolyók
Első körben megfőzzük a fürjtojásokat sós vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni, végül megpucoljuk őket.
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymaport, a mustárt, egy egész tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, és beízesítjük a fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni a hűtőben 20-25 percet. Ez alatt elkészítjük a mártogatóst.
FASÍRTGOLYÓK MEDVEHAGYMÁS MAJONÉZZEL - RECEPTT ITT!
A masszából diónyi adagot a tenyerünkbe veszünk, szétlapogatjuk, majd megtöltjük egy tojással, és golflabda méretű golyókat formázunk. Megforgatjuk a húsgolyókat zsemlemorzsában, és bő, előmelegített olajban pár perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre lecsepegtetjük, és tálaljuk.
MEDVEHAGYMÁS MAJONÉZ
A sárgájákat egy hosszúkás mérőpohárban keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd botmixerrel, folyamatos kevergetés mellett, csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. Miután felvette az olajat (kb. 3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
A kész majonézt lazítsuk tejföllel, adjuk hozzá a finomra aprított medvehagymát, a citrom levét és héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk bele egy kis cukrot vagy mézet, ha szükséges. Fogyasztásig tegyük hűtőbe. A mártogatóst a kisült fasírtgolyók mellett találjuk. Frissen, melegen, salátával, de másnap, hidegen is isteni.
Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!