Így készül az elmaradhatatlan húsvéti fasírtgolyó egy kis csavarral

Nálunk a húsvéti asztalról a főtt sonka és a kaszinótojás mellől nem hiányozhatnak ezek az egyszerű és nagyszerű fasírtgolyók sem. Most egy kis meglepetéssel töltve készítettük őket.

Minden fasírtgolyóba rejtettünk egy kis főtt fürjtojást, amitől még extrább lett. Hidegen vagy melegen tálalva, zsúfolt hétvégékre vagy sima hétköznapi étkezésekhez is nagyon ajánljuk. Kísérőjük egy pikáns medvehagymás-majonézes mártogatós, amitől aztán biztosan nagy lesz a keletjük.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A teljes receptet ITT találjátok!

Receptünk fontos összetevője az étolaj, ezért nem mindegy, hogy milyet választunk.
A majonéz és a ropogós fasírtgolyó is akkor lesz tökéletes, ha jó minőségű, tiszta, semleges illatú és ízű változatot választunk hozzá. Mi most mindkét esetben a Vénusz 100% első préselésű napraforgó étolaját fogjuk használni.

Fasírtgolyók

Első körben megfőzzük a fürjtojásokat sós vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni, végül megpucoljuk őket.

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymaport, a mustárt, egy egész tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, és beízesítjük a fűszerekkel.

Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni a hűtőben 20-25 percet. Ez alatt elkészítjük a mártogatóst.

Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel, recept a képen!

FASÍRTGOLYÓK MEDVEHAGYMÁS MAJONÉZZEL - RECEPTT ITT!

A masszából diónyi adagot a tenyerünkbe veszünk, szétlapogatjuk, majd megtöltjük egy tojással, és golflabda méretű golyókat formázunk. Megforgatjuk a húsgolyókat zsemlemorzsában, és bő, előmelegített olajban pár perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre lecsepegtetjük, és tálaljuk.

MEDVEHAGYMÁS MAJONÉZ

A sárgájákat egy hosszúkás mérőpohárban keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd botmixerrel, folyamatos kevergetés mellett, csurgassuk hozzá a napraforgóolajat. Miután felvette az olajat (kb. 3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.

Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel, recept a képen!

A kész majonézt lazítsuk tejföllel, adjuk hozzá a finomra aprított medvehagymát, a citrom levét és héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk bele egy kis cukrot vagy mézet, ha szükséges. Fogyasztásig tegyük hűtőbe. A mártogatóst a kisült fasírtgolyók mellett találjuk. Frissen, melegen, salátával, de másnap, hidegen is isteni.

Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel, recept a képen!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek