Így használd fel a fűszerolajat a leghatékonyabban

Nyáron a legjobb fogásaink a saláták és a grillrácsról lekerült sültek, zöldségek. Ezeknek az elkészítését és az ízesítését legcélravezetőbben fűszerolajakkal tudjuk elvégezni, ehhez adunk pár tippet nektek, nézzétek! (x)

Manapság nem kell várjunk, hogy a házilag összeállított üveg olajban érjenek össze a fűszerek ízei, nagyszerű kész termékeket vásárolhatunk, a legkülönfélébb ízösszeállításokban, melyekkel bármely ételünket, főként a nyári fogásainkat megízesíthetjük.

Zöldsaláták

Együnk minél több friss zöldségből összevágott salátát! A nagy melegben szerencsére nem a nehéz, zsíros ételeket kívánjuk, és ilyenkor még a húsimádók is szívesen salátáznak, akik amúgy nincsenek oda zöldekért. Ne csak a leveles salátákra gondoljunk, tegyünk a tálba roppanós húsú, színes paprikákat, fürtös uborkát, paradicsomot, újhagymát vagy éppen lilát!

Halak

Előnyben a helyi édesvíziek, de ahogy a pénztárcánk engedi, a tengeri halakra és herkentyűkre is locsolhatjuk a fűszeres olajat. A legkönnyebb és legízletesebb ebéd vagy vacsora egy szelet fehér húsú hal egy kevés sült zöldséggel vagy egy nagy adag zöldsalátával.

Csirkemell és sajt

Kinek mi a kedvence: egy grillserpenyőben mindkét oldalán csodálatosra pirított csirkemell, avagy egy hasonlóképpen elkészített gomolya- vagy kecskesajtszelet? Húsos és vegetáriánus tányérok is kaphatnak fűszerolajos ízbéli segítséget. Nemcsak az ízérzékelésünkre hatnak, látványban is sokat dobnak majd a fogáson.

Grillételek

Pácolás, sütés és tálalás, mindhárom folyamatnál legyen kezünk ügyében egy üveg fűszerolaj! Húsoknak hagyjunk időt a pácban, a zöldségeknek, halaknak nem olyan fontos, de mindenképpen kenjük meg őket a rácson is. A megterített asztalra, akárcsak egy jó olasz étteremben, ugyancsak kerüljön egy üveggel a felhasznált fűszerolajból.

Sült zöldségek a sütőből

Nem csak burgonyát, de brokkolit, karfiolt, répát, retket, karfiolsteak-et és más zöldségeket is érdemes pucolás és szeletelés után egy jó adag fűszerolajjal összeforgatni és betolni a sütőbe egy sütőpapírral kibélelt tepsin. Így mosogatásnál nem kell az odaégett darabokat kapargatni. Grillező fokozaton pedig azok is odavarázsolhatják a nyarat a tányérjukra, akiknek nincs lehetőségük a kerti sütögetésre.

Dobd fel a grillszezont a Vénusz fűszerolajokkal!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...