Pulykarolád camembert-rel, dióval, aszalt szilvával – göngyölt csoda!

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamell rolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel.

Garantált sikerrel könyvelhetjük el ezt a fogást az idei ünnepi asztalra. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk. Íme a recept:

Hozzávalók:

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Elkészítés

A roládokhoz a pulykamellet két nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet, szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az olajat ne hevítsük 180 fok fölé!

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Végezetül tálalhatunk: ferdén fölszeletelve tányérra helyezzük a húst, és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Advertisement
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek