Pulykarolád camembert-rel, dióval, aszalt szilvával – göngyölt csoda!

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamell rolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel.

Garantált sikerrel könyvelhetjük el ezt a fogást az idei ünnepi asztalra. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk. Íme a recept:

Hozzávalók:

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Elkészítés

A roládokhoz a pulykamellet két nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet, szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az olajat ne hevítsük 180 fok fölé!

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Végezetül tálalhatunk: ferdén fölszeletelve tányérra helyezzük a húst, és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Advertisement
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...