Pulykarolád camembert-rel, dióval, aszalt szilvával – göngyölt csoda!

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamell rolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel.

Garantált sikerrel könyvelhetjük el ezt a fogást az idei ünnepi asztalra. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk. Íme a recept:

Hozzávalók:

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Elkészítés

A roládokhoz a pulykamellet két nagy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet, szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Az olajat ne hevítsük 180 fok fölé!

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel - Recept itt!

Végezetül tálalhatunk: ferdén fölszeletelve tányérra helyezzük a húst, és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Advertisement

Legújabb receptek

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!