Ezért nem szabad ventilátor mellett aludni

A nagy melegben sokan ventilátor mellett alszanak, hogy kicsit hűtsék magukat. Pedig ez nem a legjobb ötlet egészségük szempontjából.

A nagy melegben jelentősen romlik az alvásunk minősége, ezért sokan mindent megtesznek azért, hogy egy kicsit lejjebb vigyék a hőfokot a szobájukban éjszakára. Azok, akiknek nincs klímájuk, gyakran használnak ventilátort, amit éjjelre is bekapcsolva hagynak, és az ágy felé fordítják. Bár lehetséges, hogy ez lehűti őket egy kicsit, sajnos számos veszéllyel is járhat.

A ventilátor felkavarja a bútorokra telepedett port, ami, ha magukkal szembe fordítják az eszközt, egyenesen rájuk száll. Ez elsősorban azoknak okozhat problémát, akik asztmával vagy allergiával küzdenek, de növelheti bizonyos légúti megbetegedések kialakulásának a kockázatát is.

Ezért nem szabad ventilátor mellett aludni

Ha a ventilátor túlzottan közel van hozzánk, a ránk csapódó levegő kiszáríthatja az orr és a szájüreg nyálkahártyáját is. Ez fogékonyabbá tesz bizonyos felső légúti megbetegedésekre, sőt, akár a fogakat is károsíthatja. A közvetlenül a testünkre csapódó levegő nem tesz jót a bőrünknek sem, mert ingerli a bőr idegvégződéseit, amelynek hatására a nyaki izmok megfeszülnek. Emiatt reggel úgy érezhetjük, mintha elfeküdtük volna a nyakunkat. Bár ezt a problémát legtöbbször inkább az éjszaka is működő légkondicionáló váltja ki.


Még több cikk:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...