Sokszor készítettem magam is leveles tésztát, de vészesetben, és valljuk be, szinte mindig az van...legtöbben általában az idővel küzdjük meg a napi csatáinkat, szóval nem szégyen a bolti leves tészta, sőt, ez húzhat ki minket a csávából a legnehezebb pillanatokban. Nem is akárhogyan! Nézzétek ezeket a kínáló kanálkákat, ti is pár pillanat alatt ki tudjátok vágni őket egy kigurított tésztából.
Leveles tészta
Fagyasztottat csak egyszer vettem, azóta sem, ezzel leírtam a hozzá fűzött viszonyomat, viszont van egy szuper, rajzolt nagyis termék, amit a hűtőpultokban találhatunk, ezzel még nem volt hiba sosem. A vajas leveles tésztájuk nagyszerű, az ember kigörgeti, ráhelyez egy nagyobb evőkanalat, és egy éles késsel formára vágja vele a kínáló tésztakanálkákat!
Díszítés és sütés
A tésztalapból kiemelt kanalakat lehet simán is sütni, de a szárukat is meghajlíthatjuk egy trükkel, ha a tepsi közepére teszünk egy gyümölcskenyér formát fejjel lefelé, és így borítjuk le sütőpapírral az egészet. Mindennek a tetejére mehet a kanáltészta meghajlítva. Ezt kenjük meg először egy tojássárgájával, majd a fehérjével, így márványos lesz a felülete. További szépítés is mehet egy kevés fekete és fehér szezámmagszórással, valamint chili- vagy paprikapehellyel. Így mehet a sütőbe az egész úgy 10-15 percre sülni, vagy ameddig szép aranybarna nem lesz a felülete.
A kanalakat hagyjuk a tepsin kihűlni, csak utána tegyük rá a sajtkrémet és a feltétet.
Krém és feltét
A krém lehet sima tejszínes krémsajt, amit ugyancsak a boltban megkapunk, de még jobb, ha ezt egy cseppet felturbózzuk reszelt tormával, sóval, színes borssal. Ezt tehetjük kinyomócsőbe, de simán, villámba, kiskanállal rá is adagolhatjuk a tésztakanalakra. Erre mehetnek az érlelt vagy erdei sonkából, avagy füstölt lazacból tekert rózsák, és egy szép petrezselyem levél, kapor, vagy más zöldfűszer, mondjuk aprított snidling. Ugye, hogy nem volt nagy tudomány a leveles kínálókanálka elkészítése? Mégis úgy tűnik, hogy volt rajta agyalás, és sokat foglalkozott a vendégvárással az ember.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: