Vendégvárás egyszerűen – mit tegyél, ha nincs időd az előkészületekre?

Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.

A megoldás a vendégváró hidegtál: ha egy nagyobb tálra esztétikusan, legyező formában kirakod a 4-4 féle Gallio pulykafelvágottat és szalámit, teszel mellé pár mini mozzarella golyót, olívabogyót, fűszeres szárított kenyérkarikát, a hűtőben talált zöldségeket mellé szeleteled, már kész is a varázslat, és olyan, mintha rendelted volna. A pulykahús alacsony zsír- és magas fehérjetartalmánál fogva a diétába is beilleszthető, így nincs szükség kompromisszumra, csak jó étvágyra!

Ha van otthon air fryered, és nem elégszel meg a hidegtállal, akkor érdemes beletenned a Gallio kifejezetten forró levegős sütőben is pillanatok alatt elkészíthető panírozott húsgolyóit, akár kijevi vagy zöldborsmártással töltve, valamint a roppanós pulykamell szeletekből és a panírozott cornflakes bundás pulykamell csíkokból is pár darabot – és már kész is van a fő fogás. Ha pedig tovább emelnéd a szintet, akkor a zöldségek apróbbra vágásával és összekeverésével már kész is a saláta. Az öntetek közül nekünk a mézes-mustáros a kedvencünk, amihez 1 kiskanál méz, 1 kiskanál mustár, 3 kanál olívaolaj, fél citrom leve, pici só és bors kell csupán.    

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Savanyú káposztás csirkecomb

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...