Kellemes társaságban a természet lágy ölén falatozni, nincs is ennél csodásabb. A vendégség szabadba való szervezésének további, praktikus előnyeiről nem is beszélve: megúszunk egy halom mosogatnivalót és takarítani sem kell a vendégsereg után. Készülődni így is, úgy is kell, de ez ugyebár a dolog kellemesebb része. Lássuk, mi kerüljön a kosarainkba!
Fő szempontok
- A piknikre szánt ételek kiválasztásakor az egyik lényeges kritérium, hogy ne legyen könnyen romlandó az étel.
- Fontos, hogy viszonylag egyszerűen tudjuk elfogyasztani, ne legyünk nyakig maszatosak.
Csipegetnivalók
Nyáron adják magukat a zöldségkrémek, töltsük gusztusos kis dobozkákba, és kínáljunk melléjük grissinit vagy pitát. Szeleteljünk keményebb típusú sajtokat, zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka), ezeket is bevethetjük éhségűzőként, míg kipakoljuk az összes elemózsiát. Na és persze a friss gyümölcsről se feledkezzünk meg a piknikkosár csomagolásakor.
Komolyabb falatok
A friss levegőn gyorsan ránk törhet az éhség, és milyen jól esik, ha csak bekapjuk a kis fasírtpogácsákat, sült csirkecombokat, szeletelt sült husikat. Praktikus okokból saláták helyett most inkább a kovászos uborkára szavazunk köretként, akinek ez nem volna fogára való, ropogtasson paprikát, paradicsomot a hús mellé.
Desszert
Nem lenne igazi a vendéglátás édesség nélkül. Dobjunk össze valamilyen kevert gyümölcsös süteményt, senki sem tud ellenállni majd neki, ráadásul felszeletelve, dobozba rendezve könnyen szállítható, kínálható és fogyasztható.
Süss, játssz és nyerj Sió-ajándékokat! >>
Itókák
Nyár van, muszáj tisztes mennyiségű folyadékot bevinni a szervezetünkbe, ne feledkezzünk meg az innivaló pakolásáról sem.
Ami nem maradhat ki a kosarakból
Szalvétát, kis késeket, műanyag tányérokat, villákat, poharakat, asztalterítőket, papírtörlőt feltétlen vigyünk magunkkal!