Velence szigorít: nincs több kebab és pizzaszelet, elegük lett a helyieknek

Nem nyílhat újabb kebabos Velencében, mert veszélyben a helyi kultúra - Velence döntött.

A hagyományaira büszke Velence helyi hatósága betiltja a kebabárusok és egyéb gyorsétkezdék további szaporodását a városban, mondván, nem összegyeztethető a város kultúrájával és örökségével. Új tehát nem nyílhat ezekből az egységekből.

Sőt, továbbmennek, és a 2017. május 7-én elfogadott rendelet értelmében a pizzaszelet-árusító helyek számát is limitálják - egyedül a kézműves fagyizók mentesülnek a szigorú szabályozás alól.Paolo Mar, a város turizmusvezetője elmondta:

"meg akarjuk fékezni azokat tevékenységeket, melyek nem kompatibilisek a város kulturális öröségének megőrzésével és fejlesztésével."

Kiemelte, hogy nem a kebab vagy az egyéb típusú gyorsételek illetve a szabadtéren történő étkezés ellen vannak, bár tény, hogy a Szent Márk téren például tilos ételt fogyasztani.

"Nem akarjuk, hogy egy ilyen turistaváros, mint Velence, teljesen elveszítse identitását. Szeretnénk a helyi termékeket előtérbe helyezni, ami a város megítélésnek és a helyi gazdaságnak is kedvezőbb döntés lenne."

Tavaly egyébként már Verona is megálljt parancsolt az újonnan nyíló kebabosoknak, Velence pedig megpróbálta bevezetni, hogy az összes most nyíló étkezde és étterem garantálja, hogy termékei 70 %-a helyi eredetű.

A városvezetés igen régóta küzd a turizmus elharapózó mértékével - a helyiek már a turisták megfékezésére felhívó dühödt plakátokat is elhelyeztek a városban, sőt, a vaporettókra (vizitaxikra) is többet kell várniuk és többet is kell fizetniük, mint a helyieknek.

Ezeket olvastad már?

via theguardian

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk