Velence szigorít: nincs több kebab és pizzaszelet, elegük lett a helyieknek

Nem nyílhat újabb kebabos Velencében, mert veszélyben a helyi kultúra - Velence döntött.

A hagyományaira büszke Velence helyi hatósága betiltja a kebabárusok és egyéb gyorsétkezdék további szaporodását a városban, mondván, nem összegyeztethető a város kultúrájával és örökségével. Új tehát nem nyílhat ezekből az egységekből.

Sőt, továbbmennek, és a 2017. május 7-én elfogadott rendelet értelmében a pizzaszelet-árusító helyek számát is limitálják - egyedül a kézműves fagyizók mentesülnek a szigorú szabályozás alól.Paolo Mar, a város turizmusvezetője elmondta:

"meg akarjuk fékezni azokat tevékenységeket, melyek nem kompatibilisek a város kulturális öröségének megőrzésével és fejlesztésével."

Kiemelte, hogy nem a kebab vagy az egyéb típusú gyorsételek illetve a szabadtéren történő étkezés ellen vannak, bár tény, hogy a Szent Márk téren például tilos ételt fogyasztani.

"Nem akarjuk, hogy egy ilyen turistaváros, mint Velence, teljesen elveszítse identitását. Szeretnénk a helyi termékeket előtérbe helyezni, ami a város megítélésnek és a helyi gazdaságnak is kedvezőbb döntés lenne."

Tavaly egyébként már Verona is megálljt parancsolt az újonnan nyíló kebabosoknak, Velence pedig megpróbálta bevezetni, hogy az összes most nyíló étkezde és étterem garantálja, hogy termékei 70 %-a helyi eredetű.

A városvezetés igen régóta küzd a turizmus elharapózó mértékével - a helyiek már a turisták megfékezésére felhívó dühödt plakátokat is elhelyeztek a városban, sőt, a vaporettókra (vizitaxikra) is többet kell várniuk és többet is kell fizetniük, mint a helyieknek.

Ezeket olvastad már?

via theguardian

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...