Végre megnyílt London első meztelen étterme

Az étterem alapötlete az volt, hogy bárki megtapasztalhassa a "tiszta felszabadulást". És persze mindig van olyan piaci rés, ami még betöltésre vár...most végre beteljesült!

Pár hónapja már megírtuk, hogy Londonban nyílik az első teljesen pucér étterem - a várólistákon pedig körülbelül 13 ezer ember türelmetlenkedett. A Bunyadi névre keresztelt étterem egyébként a vegán-paleo gasztronómiai hullám tetőzése: ez az első olyan hely, ahol kizárólag természetes étkezési lehetőséget kínálnak a vendégeknek, ami azt jelenti, hogy az étteremben nincs áram, gáz, mindent kézzel készített eszközökön szolgálnak fel (agyagedényekben és ehető evőeszközökkel), senkinél sem lehet mobiltelefon, se bármilyen más eszköz. Igen, és ezzel együtt ruha sem lehet senkin.

Bár az étterem vezetői azt mondják, hogy ha valaki túl kényelmetlenül érezné magát anyaszült meztelenül, egy köpenyt azért kaphat, de nem igazán fordult még elő, hogy ezzel bárki is élt volna. Egyébként minden vendég (akár kettesben, akár baráti társasággal érkezik) egy privát szobát kap, ahol gyertyafényes, farönkökből épített asztalokon szolgálják fel az tiszta ételeket.

https://twitter.com/James_R_Dunn/status/741623316713181184

Ezzel együtt tehát van vegán és nem vegán menü is, a legtöbb ételt pedig nyersen tálalják a félhomályba bújtatott helyiségekben. Bekerülni csak várólistákon keresztül lehet, amire már most több mint 44 ezer ember iratkozott fel. A helyen egy menü körülbelül 60 font, azaz nagyjából 24 ezer forint. Az első tesztelők eddig csupa pozitív kritikát írtak az étteremről, és kényelmes, otthonos helyként hivatkoznak a Bunyadira.

Ez is érdekelhet!

Ezek a legjobb magyar éttermek

(via Independent)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

30 gyönyörű étel novemberre, amit sületlenség lenne nem megsütni-főzni

Ha van olyan hónap, amikor probléma és túlagyalás nélkül telepakolhatjuk szokásos havi ajánlónkat laktató, melengető, kelt tésztás, húsos, kalóriadúsabb, picit zsírosabb ételekkel, az a november: ilyenkor tényleg jólesik felvenni a belső télikabátot, és megfőzni-sütni mindent, ami még nem karácsonyi, de már hozza a kellemes kuckózós, otthon főzős hangulatot. 30 csodaszép és finom étel következik novemberre:

Nosalty