Végre egy kórház, ahol házi kosztot készítenek a betegeknek

A korházi koszt többé nem unalmas egy amerikai gyerekkórházban. Egy szakács úgy döntött, hogy házi koszttal eteti a gyerekeket.

A kórházi koszt kapcsán kevesen őrzünk szép emlékeket, pedig lehet jó is az ellátás akkor, amikor egy kisebb-nagyobb betegségből próbálunk meg felépülni. Láthatunk pozitív példákat a londoni, a berlini vagy a nyíregyházi kórházban is. Nemrégiben egy amerikai kórházban mutatták meg, hogy lehet jobban csinálni a kórházi étkeztetés.

A memphisi "St. Jude Children's Research Hospital"kis betegei különleges ellátást kapnak annak érdekében, hogy minél előbb meggyógyuljanak.Michael Vetro séf ugyanis behozta a házi kosztot az unalmas kórházi menükbe, így a gyerekek ugyanazokat az ételeket ehetik, amiket otthon. A szakács készít indiai, koreai és mexikói fogásokat is, ha éppen az a kis beteg kérése. Vetro nem mond nemet egyetlen gyereknek sem.

Ami még meglepőbb, hogy a szakács a kicsik szüleit is behívja a kórházba, és arra kéri őket, hogy mutassák meg, hogyan készítik otthon az ételeket. Ezzel Vetro eléri, hogy a gyerekek és a szülők is megnyugodjanak, az előbbiek tényleg ugyanazt kapják a kórházban, mint otthon, az utóbbiak pedig ne érezzék úgy, hogy kiesett kezükből a gyermekük gondozása.

A kórházban természetesen egy á la carte menü is elérhető, de Vetronak az a tapasztalata, hogy ha valaki beteg, akkor otthoni körülmények között jobban gyógyul, és ebben a házi kosztnak is fontos szerepe van. A férfi körülbelül 70 gyereket szolgál ki naponta.

Ezeket olvastad már?

via Eater

Címlapfotó: iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...