5 tipp vegetáriánusoknak, akik húsos főzésre kényszerülnek

Mi történik akkor, ha egy vegetáriánus illető ilyen vagy olyan okból kifolyólag arra kényszerül, hogy hússal dolgozzon? Egyet elmondhatok (ráadásul tapasztalatból): szerencsére nem kell, hogy katasztrófaként végződjön a történet, az alábbi tippek segíthetnek végigmanőverezni az ismeretlen pályát.

Vegetáriánus vagyok, elsősorban abból az okból kifolyólag, mert nem szeretem a húst. Nem undorodom tőle, nem ráz ki a hideg, ha látom vagy a közelébe kerülök, egyszerűen csak nem rendelkezik akkora élvezeti értékkel számomra, ami miatt értelmét láttam volna, hogy fogyasszam. Ez alapvetően mindig nyitva hagyta annak a lehetőségnek az ajtaját, hogy hússal dolgozzak, még akkor is, ha nem kerül rá sor olyan sokszor. Azonban, ha mégis megesik, próbálom magam az alábbi tippek mentén navigálni a pánik és a kudarc elkerülése végett. Tapasztalatra alapozott tanácsok ezek, így bátran tudom ajánlani őket másnak is, aki neadjisten vega létére bevállalná, hogy nekiáll hússal főzni.

Nézd meg a húsos főzést segítő tippeket, kattints értük a galériára!

Néhány egyszerű recept, ami biztos menni fog:

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...

Részeges csirke parmezánnal

A farsang ünnepi időszaka a szórakozásról szól, ami jobbnál jobb ételekkel és italokkal biztosít minket arról, hogy szükségünk lesz utána a böjtölésre. Épp ezért ajánlott még ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További (remélhetőleg) hasznos konyhai tippek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...