7 színes és hangulatos húsmentes étterem, ha egy jó zöldséges ebédre vágysz

Húsmentesen sem kell lemondanunk a finom éttermi ételekről: egyre nagyobb a választék, ha rendelni szeretnénk, vagy beülni egy kellemes helyre ebédelni. Ezekből az éttermekből gyűjtöttünk most néhányat.

Ugyan sok vendéglátóhely étlapján találhatók zöldséges ételek, még mindig elég ritka a kizárólag vegetáriánus étterem. Hogy könnyebben el tudjunk igazodni a kínálatban, böngésszük át ezt a listát, szebbnél szebb vegetáriánus éttermeket fogunk találni.

Govinda Vega Sarok / Fotó: Facebook

Govinda Vega Sarok, Budapest

A belváros csendes részén, a Papnövelde utcában vár mindenkit ez a hangulatos kis étterem. Hétköznapokon mindig napi menüvel készülnek, emellett különleges indiai lencsés ragu, azaz dhal is kapható, lepénykenyérrel és chutney-val. A különböző zöldségfasírtokat is érdemes megkóstolni.

Hokedli / Fotó: Facebook

Hokedli, Budapest

A Nagymező utcai étterem több szempontból is különleges. Amellett, hogy minden nap szerepel glutén-, laktóz- és húsmentes opció az étlapon, a konyha is környezettudatosan működik. Az elviteles dobozok lebomló cukornádból készülnek. A Hokedlinél friss, szezonális és magyar alapanyagokból főznek.

Mandala Étterem / Fotó: Facebook

Mandala Étterem, Pécs

A fővároson kívül is találhatunk vegetáriánus éttermeket. A Mandala Pécs belvárosában várja vendégeit, vegán és gluténmentes ételekkel, desszertekkel. Ha ellátogatunk ide, egy elképesztően hangulatos belső kerthelyiségben is elfogyaszthatjuk az ebédünket.

Ganesha Vega Ételbár / Fotó: Facebook

Ganesha Vega Ételbár, Budapest

A 11. kerületben, a Bartók Béla út mellett található ez a vegetáriánus étterem. A heti menüről levest, egytálakat és indiai sabjit is választhatunk, sőt, házhoz is rendelhetjük őket. Színes választék és különböző nemzetközi konyhákból is merítő fogások várnak ránk az ételbárban.

VegaKuckó Vegetáriánus Gasztrobár / Fotó: Facebook

VegaKuckó Vegetáriánus Gasztrobár, Budapest

Családi vállalkozásként indult az étterem még 2017-ben, azóta töretlen népszerűségnek örvend. Étlapjukon a magyar fogások vegetáriánus verziói mellett gyakran jelennek meg közel-keleti és dél-amerikai ételek is. Napi szinten változik a kínálat: hideg és meleg levesek, főzelékek és egytálak mind kaphatók.

Szelence Café / Fotó: Facebook

Szelence Café, Budapest

A Vérmező melletti étteremben hétfőtől péntekig három különböző menüből is választhatunk. A vegetáriánus ételek mellett találhatunk glutén- és laktózmentes, illetve vegán opciókat is. Hagyományos, családi receptek és izgalmas reformételek mind szerepelnek az étlapon. Ha benézünk a Szelencébe, biztosan kellemes és ízletes meglepetésben lesz részünk.

Kis Padlizsán / Fotó: Facebook

Kis Padlizsán, Debrecen

A debreceniek és a városba látogató utazók kedvükre válogathatnak a jobbnál jobb vegetáriánus és vegán ételekből. Az a’la carte kínálat mellett különleges burgereket, de napi menüt is kaphatunk a Kis Padlizsánban. Szezonális és vegyszermentes alapanyagokból főznek, változatos és színes ételeiket pedig nem csak vegáknak ajánlják.

Ha még többet olvasnál a HÚSBAVÁGÓ kampányunkról, nézd meg főszerkesztőnk levelét, vagy kövesd a Nosaltyt itt, a FacebookonInstagramonYouTube-on vagy a Viberen a húsmentes hét kapcsolódó tartalmaiért!


Ha érdekes éttermeket és hangulatos helyeket keresel, olvas tovább:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...