Vége a húsmentes februárnak!

Meséltem nektek, hogy februárban megtagadtam magamtól a húst - de szerencsére eljött a március - mondom, mikor voltak a tapasztalatok!

Soha nem tartottam magamat nagy húsevőnek - magamtól félévente egyszer, ha csirkemellet veszek, ha pedig máshol kosztolok, akkor inkább a vega opció mellett döntök, mint hogy ízetlen szárnyasokkal és szétszárított, vagy éppen mócsingos disznóhússal etessenek. Egy jó steak-et, egy órákig sült szaftos combot, vagy ízletes, zsíros kolbászt, szalonnát persze bármikor örömmel magamba nyomok, de húskérdésben nálam nagyon igaz a minőség előbb, mint a mennyiség elv.

A bácskai rizses hús receptjét itt találod

Pont ezért gondoltam, hogy könnyen fog menni a Hinyencceltervezett egy hónapos hús nélküli élet - csak éppen a rejtett buktatókkal nem számoltan. Persze, nyilván tudtam én, hogy a rakott krumpli is tiltó listán lesz, de azért kicsit könnybe lábadt a szemem, mikor a vasárnapi ebéd alatt ezt a fogást skippelnem kellett. Ugyanez volt a helyzet a sólettel, a marhapörkölttel, a rakott kellel, meg úgy általában az összes húsos egytálétellel, amiből úgy amúgy sokszor ki is piszkálom a húst, csak a belefőtt ízét élvezem.

A bácskai rizses hús receptjéért ide kattints

A húsmentes hónap alatt egyébként nem sok változást figyeltem meg - nem aludtam jobban, nem nőtt gyorsabban a hajam, és a Maratont sem futottam le. Viszont azt hiszem, soha nem esett még olyan jól a hús, mint mikor egy hónap után újra találkoztunk egymással. Mivel az egytálételek hiányoztak a legjobban, már a vége előtt egy héttel tudtam, hogy március első napjaiban meg kell csinálnom apukám isteni, szaftos bácskai rizses húsát, ami leginkább egy húsos-paradicsomos rizottóra hasonlít, és semmi köze nincs a kiszáradt menzás verzióhoz. Amúgy tudjátok, hogy ez az étel a szerb gyuvecsnek a hazai változata?

A bácskai rizses hús receptjéért ide kattints

Az ötvenes években kapta a bácskai jelzőt, mikor a láncos kutya Tito miatt tartózkodtunk attól, hogy a szerb nevet aggassunk az ételeink elé. Valójában inkább nyári étel, hiszen egy hosszú lére eresztett pörkölt paradicsommal és paprikával dúsítva, amibe a végén rizst főzünk. Úgyhogy, ha még nincs menü a hét végére, ne is gondolkozzatok tovább - főzzetek egy szaftos bácskai rizses húst!

Legújabb receptek

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

Így alakul idén a szaloncukor ára

A szaloncukor az ünnepek elmaradhatatlan kelléke. Ha valaki nem is rajong kimondottan a színes, zörgős csomagolású falatnyi édességért, még akkor is vesz mutatóba egy pár szemet. Az idei árak alakulásáról a Péncentrumnak nyilatkozott a Magyar Cukrász Ipartesület szakmai elnöke.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...