Vegaszendvicsek szeptemberre

A kiflibe, zsemlébe nemcsak felvágott kerülhet! Sajtok, zöldségek és megannyi kence is kívánkozik a friss péksütikbe. Szuper szendvicsek nem csak iskolásoknak!

Mit süt a pék?

Kenyeret, zsemlét, kiflit, bagettet, magosat, sajtosat, barnát, rozsosat, és se szeri, se száma azoknak a pékáruknak, amelyeket azon frissiben érdemes félbe vágni vagy felszeletelni, és megpakolni mindenféle földi jóval.

Szilikon uzsonnatáska a NoSalty Webshopból

Majd becsomagolni, és egy klassz uzsitartóba helyezve a hónunk alá csapni, aztán irány az iroda vagy az iskola. Mi ma már biztosan nem maradunk éhen!

Sajtból van a szendvics

Nem bizony, a sajt nem maradhat ki! A legnépszerűbb trappista mellett a szintén közkedvelt edami, a parmezán, a cheddar, a gouda, a füstölt vagy az óvári is megér egy próbát, de a „csöpögős” mozzarellát vagy fetát csak akkor szeleteld a kenyér közé, ha már akkor farkaséhes vagy, amikor elindulsz, különben mire megennéd, szétázik a szendvicsed!

Zöldek, sárgák, pirosak

Zöldség nélkül nem szendvics a szendvics! A hagyományos salátalevél, a paprikakarika vagy az uborkaszelet alapvető, de a retekfélék vagy a csírák is belevalók! Ezeknek egytől egyig számtalan változata létezik, nyugodtan variáld az ízeket! A paradicsommal azonban inkább ne kísérletezz, ha nem akarsz paradicsomlében úszó reggelit falni, a hagymaszagot – még ha sokunk szerint illat is – sokan nem szeretik!

Még több szendvicsrecept között itt válogathatsz >>

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...