Év elején (is) érdemes egy kicsit átgondolni az étkezésünket és kipróbálni újdonságokat az új évben. Ilyen az időszakos húsmentes étkezés is, és garantáljuk, hogy ezek a zöldségek elfeledtetik veled a húst, ha jól vannak elkészítve. Íme, 6 zöldség, ami segít, hogy ne legyen húshiányod!
Kattints a galériára a húspótló zöldségekért!
1. Babok
A fejtett, a sárga-, a zöld- vagy éppen a szójabab tökéletes alternatívát jelent a hús pótlására. A babok fehérje tartalma általánosságban megközelíti a csirkehúsét 100 grammra vetítve, de a szójabab még túl is szárnyalja, ugyanis 100 grammja 35 gramm fehérjét rejt. Jól fűszerezhetőek és állagban is mutatnak egy kis hasonlóságot a húsokhoz.
5. Cékla
Az ízre édeskés beütésű, vadhúsokra hajazó cékla nem véletlenül előszeretettel használt alapanyag a vegán burgerezők és vendéglátóhelyek körében. Salátába lereszelve, fasírtba leturmixolva tuti fogás készül belőle, ráadásul élénk színével egy kis vidámságot csempész a tányérra.
6. Brokkoli
Alacsony kalória-, de magas fehérjetartalmával a brokkoli a diétázók körében is igen kedvelt alapanyag, de vega életmódot folytatva is remek választás beiktatni a brokkolit. Krémlevesként, rántva, rakottasként vagy egyszerűen párolt formájában készítsd el, ha gyorsan, finomat szeretnél enni.
Még több egészség: