A szerkesztőség veganizmushoz való viszonya nem egészen új keletű, hiszen voltak már hosszabb-rövidebb, különböző mértékig szigorú próbálkozásaink az állatitermék-mentes élettel. Voltak, akik húsmentes hónapot tartottak, mások vegán kihívást is teljesítettek, legutóbb pedig vegán húspótlókat kóstolt a szerkesztőség. Teljes mértékig vegán munkatársunk azonban egyelőre nincsen, igaz, vannak köztünk olyanok, akik kísérleteznek a műfajjal.
Íme vegán banánkenyerünk receptvideója:
Annak, hogy valaki vegán lesz, ugyanis ezerféle oka lehet. Mindegy azonban, hogy valaki etikai, vallási, egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból nem fogyaszt állati eredetű termékeket,
mi itt a Nosaltynál úgy gondoljuk, itt az ideje kiszolgálnunk vegán felebarátaink igényeit is
– elvégre Magyarország legnagyobb gasztromagazinja volnánk.
Mától kezdve tehát heti rendszerességgel jelentkezünk vegán receptvideókkal, melyek között bevált alapreceptek éppúgy lesznek, mint különleges fogások és extravagánsabb receptcsodák. Ínycsiklandó édességek, zamatos levesek, szaftos tésztafélék, laktató egytálételételek, aprósütemények, saláták, reggelireceptek – ezekkel mind-mind készülünk nektek.
Mivel új terep ez még számunkra is, biztos lesznek csetlés-botlások, de ígérjük, hogy a bevált recepteket megosztjuk veletek. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a vegán konyha se nem íztelen, se nem unalmas, ha jól csináljuk. Éppen ellenkezőleg: tápanyagban gazdag, egészséges és változatos receptekkel teli, mindig új kihívásokat és meglepetéseket tartogató kaland lehet mindazok számára, akik nyitottak rá. Márpedig reméljük, hogy érdekelni fog titeket, min ügyködünk!
Ti pedig írjátok meg, milyen receptekre lennétek kíváncsiak! Klasszikusok vegán változatait kérni éppúgy ér, mint vegán specialitásokat, mi pedig igyekszünk figyelembe venni a kéréseiteket!
Receptjeinket a Nosalty vegán szakácsprofil alatt egybegyűjtve is megtaláljátok!
Vegán kalandra fel!
Ezeket olvastad már?
Tofubolognai, szójapárizsi, szejtángyros – húsos fogások vegán változatát kóstoltuk
Tombol a veganuár! Hogy mi az? Volt műanyagmentes július, borotválkozásmentes november, az internet pedig most azzal borzolja a kedélyeket, hogy vegán januárt hirdetett.
Hajnal StefiEgy hónapig vegánok voltunk, és (majdnem) minden percét imádtuk!
Régóta gondolkoztam rajta, hogy kipróbálom a vegánságot, de eddig mindig elodáztam a dolgot. Most azonban Flóra kollégával összefogva belevágtunk a (tojásmentes) lecsóba!
Rosanics PetraEz történik veled, ha egy hónapig nem eszel húst
Mindig izgalmas feszegetni a határainkat, ezúttal két húsevő kollégánk próbálta ki a vegetáriánus életet egy hónapig. Olvassátok beszámolójukat!
Bodon Judit dietetikusSteiner Kristóf a vegán életmód kihívásairól és előnyeiről
Kristóf 10 éve vegán életmódot folytat, főzés közben az összetevők helyett az ízvilágra és állagra koncentrál. Nézzük, miért változtatott, és hogyan változott azóta! (x)
Hirdetés