Vegánok, készüljetek – ezentúl nektek is gyárt recepteket a Nosalty

Túl a tíz éves évfordulónkon, hatvanezer felhasználói recepten és közel kétezer saját videón, úgy döntöttünk: itt az ideje elkezdeni vegán receptvideókat gyártani!

A szerkesztőség veganizmushoz való viszonya nem egészen új keletű, hiszen voltak már hosszabb-rövidebb, különböző mértékig szigorú próbálkozásaink az állatitermék-mentes élettel. Voltak, akik húsmentes hónapot tartottak, mások vegán kihívást is teljesítettek, legutóbb pedig vegán húspótlókat kóstolt a szerkesztőség. Teljes mértékig vegán munkatársunk azonban egyelőre nincsen, igaz, vannak köztünk olyanok, akik kísérleteznek a műfajjal.

Íme vegán banánkenyerünk receptvideója:

Annak, hogy valaki vegán lesz, ugyanis ezerféle oka lehet. Mindegy azonban, hogy valaki etikai, vallási, egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból nem fogyaszt állati eredetű termékeket,

mi itt a Nosaltynál úgy gondoljuk, itt az ideje kiszolgálnunk vegán felebarátaink igényeit is

– elvégre Magyarország legnagyobb gasztromagazinja volnánk.

Mától kezdve tehát heti rendszerességgel jelentkezünk vegán receptvideókkal, melyek között bevált alapreceptek éppúgy lesznek, mint különleges fogások és extravagánsabb receptcsodák. Ínycsiklandó édességek, zamatos levesek, szaftos tésztafélék, laktató egytálételételek, aprósütemények, saláták, reggelireceptek – ezekkel mind-mind készülünk nektek.

Ilyen receptcsodákra számíthattok, ha felkeresitek a Nosalty vegán szakácsprofilt

Mivel új terep ez még számunkra is, biztos lesznek csetlés-botlások, de ígérjük, hogy a bevált recepteket megosztjuk veletek. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a vegán konyha se nem íztelen, se nem unalmas, ha jól csináljuk. Éppen ellenkezőleg: tápanyagban gazdag, egészséges és változatos receptekkel teli, mindig új kihívásokat és meglepetéseket tartogató kaland lehet mindazok számára, akik nyitottak rá. Márpedig reméljük, hogy érdekelni fog titeket, min ügyködünk!

Vegán tökfőzelék

Életem első vegán tökfőzeléke volt ez, de olyan jól sikerült, hogy még biztos sokat készítem majd. A tök harsanóan friss marad benne, így ennél könnyedebb nyári főzeléket el se ...

Nyers csupa csoki torta

Egészséges csokitortát keresel? Ez lesz a te recepted! Az avokádó, a mangó, a mandula, a datolya és a kesudió nem csak finommá, de táplálóvá is teszi, miközben gazdag és ízletes is ...

Ti pedig írjátok meg, milyen receptekre lennétek kíváncsiak! Klasszikusok vegán változatait kérni éppúgy ér, mint vegán specialitásokat, mi pedig igyekszünk figyelembe venni a kéréseiteket!

Receptjeinket a Nosalty vegán szakácsprofil alatt egybegyűjtve is megtaláljátok!

Vegán kalandra fel!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...