Vegának való vidék, Itália

Ügyeljünk a részletekre! Nincs ez másképpen akkor sem, ha egy olaszos, vegetáriánus fogás elkészítésén töröd a fejed. Lássuk, mi kerüljön a remekműbe!

Egy, megérett a paradicsom

Nincs mese, az olasz ételek lelke a paradicsom, de ha engem kérdeztek, a szárított paradicsom még olaszosabb! A piros gömböket akár te is aszalhatod a kertedben vagy a teraszodon, de ha nincs kedved napokig vesződni a művelettel, ugyanezt megteheted aszalógépben vagy sütőben is.

És ha már kész a finomság, keverhetsz belőle salátát, süthetsz vele kenyeret, teheted szendvicsre, a mediterrán zöldséges egytálételek eszenciája és persze pesto sem készülhet nélküle!

Pesto Rosso házilag

Imádom a vörös pesto bolti változatát, de az ott kapható kis üvegnyi szósz a fél fogamra se elég, így a címkéjén lévő összetevők alapján kikísérleteztem, hogy itthon hogyan ...

Minden, ami olíva

Bogyóiból olajat préselnek, mi az? Természetesen az olíva a megfejtés! Ha betekintenél az olívamesterek titkaiba, itt megteheted, a zöldesen aranyló olívaolajról pedig itt tudhatsz meg mindent (http://www.nosalty.hu/ajanlo/olivaolaj-kerdezd-szakertot)! De én inkább a zöld és fekete bogyókról áradoznék! Gyerekkoromban a kertünkben volt egy illatos virágú olajfa, amelynek nem sok köze volt a mediterrán finomsághoz, de az irántuk érzett imádatomnak jó alap volt. Pizzára, salátába, melegszendvicsre isteni kiegészítő, még egy kevésbé olaszos ételbe is belevarázsolja Itália ízét.

Mia mozzarella

Több sajt is van, amelynek neve egybeolvadt Itáliával, sőt ráolvadt az itáliai ételcsodákra – parmezán, pecorino, gorgonzola vagy grana padano –, mégis a mozzarella a szívem csücske. A kis gömböcök vagy a nagyobbacska cipók akár önmagukban is elfogynak minálunk, de salátában, tésztán vagy pizzán a legkedveltebbek!

Mozzarella caprese másképp

Épp igyekszünk kienni a hűtő tartalmát, még mielőtt megromlanának a finomságok. Így esett a választásom erre az ételre. Még volt pont egy fél csomag leveles tésztánk, mozzarella ...

Insalata caprese

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...

Azta, paszta!

Mint már egy korábbi cikkemben összefoglaltam, a tésztaételek igazán sokoldalúak. Pláne, ha még olaszok is! A legklasszabb tésztafajták bármelyike szóba jöhet, ahogy a fent említett hozzávalók közül is akármelyik passzol a pasztához! Mondd, te melyiket választanád?

Sajtos és brokkolis spagetti

Próbáld ki a Barilla Classic kék dobozos spagettijét. Ez a jól ismert, hosszúkás tésztaféle gyakorlatilag bármilyen mártáshoz és szószhoz kiváló, így vált az olaszok legkedveltebb ...

Pasta alla Norma

Eredeti neve: Pasta Cca Norma. A Pasta alla Norma a világ egyik legismertebb szicíliai receptje. Nagyszerűen tükrözi a sziget ízvilágát. www.barilla.hu

Egy egész hétre való „olaszt” itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...