Egy, megérett a paradicsom
Nincs mese, az olasz ételek lelke a paradicsom, de ha engem kérdeztek, a szárított paradicsom még olaszosabb! A piros gömböket akár te is aszalhatod a kertedben vagy a teraszodon, de ha nincs kedved napokig vesződni a művelettel, ugyanezt megteheted aszalógépben vagy sütőben is.
És ha már kész a finomság, keverhetsz belőle salátát, süthetsz vele kenyeret, teheted szendvicsre, a mediterrán zöldséges egytálételek eszenciája és persze pesto sem készülhet nélküle!
rukkolasaláta
Ezt a salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei ...
töltött cukkini
A recept alapötlete Kiki Fetával töltött gombafeje volt, de nem volt itthon minden hozzá.. Így született ez a töltött cukkini.
(Lehet, hogy már feltűnt, hogy szinte minden étel 250 ...
különleges saláták
Nagyon megkívántam a sárgabarackot, de még nem ettem ilyen jellegű salátában. Különleges, mégis harmonikus, érdemes kipróbálni!
paradicsomos kenyér
Hegyoldalon lakunk, így a hétvégén leesett tisztes mennyiségű hó (és jeges utak) miatt esélyünk nem volt, hogy eljussunk boltba, nemhogy a kedvenc pékségünkbe. Valami élelem viszont ...
pesto
Imádom a vörös pesto bolti változatát, de az ott kapható kis üvegnyi szósz a fél fogamra se elég, így a címkéjén lévő összetevők alapján kikísérleteztem, hogy itthon hogyan ...
Minden, ami olíva
Bogyóiból olajat préselnek, mi az? Természetesen az olíva a megfejtés! Ha betekintenél az olívamesterek titkaiba, itt megteheted, a zöldesen aranyló olívaolajról pedig itt tudhatsz meg mindent (http://www.nosalty.hu/ajanlo/olivaolaj-kerdezd-szakertot)! De én inkább a zöld és fekete bogyókról áradoznék! Gyerekkoromban a kertünkben volt egy illatos virágú olajfa, amelynek nem sok köze volt a mediterrán finomsághoz, de az irántuk érzett imádatomnak jó alap volt. Pizzára, salátába, melegszendvicsre isteni kiegészítő, még egy kevésbé olaszos ételbe is belevarázsolja Itália ízét.
Mia mozzarella
Több sajt is van, amelynek neve egybeolvadt Itáliával, sőt ráolvadt az itáliai ételcsodákra – parmezán, pecorino, gorgonzola vagy grana padano –, mégis a mozzarella a szívem csücske. A kis gömböcök vagy a nagyobbacska cipók akár önmagukban is elfogynak minálunk, de salátában, tésztán vagy pizzán a legkedveltebbek!
sült gyümölcs
Bébiételekről olvasgatva akadtam rá valahol erre a meglepően finom kombinációra. Nem csak kisbabáknak!
caprese
Épp igyekszünk kienni a hűtő tartalmát, még mielőtt megromlanának a finomságok. Így esett a választásom erre az ételre. Még volt pont egy fél csomag leveles tésztánk, mozzarella ...
margherita pizza
Ha egy párat a mélyhűtőben tartok, nem kell rendelni pizzát :).
caprese
Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű ...
Azta, paszta!
Mint már egy korábbi cikkemben összefoglaltam, a tésztaételek igazán sokoldalúak. Pláne, ha még olaszok is! A legklasszabb tésztafajták bármelyike szóba jöhet, ahogy a fent említett hozzávalók közül is akármelyik passzol a pasztához! Mondd, te melyiket választanád?
zöldséges tészta
A padlizsán a Solanum melongena nevezetű növény termése, mely csak főzve vagy sütve ehető, hiszen toxint tartalmaz (minél érettebb, annál kevesebbet.) Régebben nem volt annyira ...
zöldséges tészta
Próbáld ki a Barilla Classic kék dobozos spagettijét. Ez a jól ismert, hosszúkás tésztaféle gyakorlatilag bármilyen mártáshoz és szószhoz kiváló, így vált az olaszok legkedveltebb ...
tésztasaláta
A Barilla hagyományos kék dobozos háromszínű pennéje, azaz a Mezze Penne Tricolori színei és íze miatt közkedvelt tésztaféle világszerte, kiváló salátafélékhez, de szinte bármilyen ...
zöldséges tészta
Eredeti neve: Pasta Cca Norma. A Pasta alla Norma a világ egyik legismertebb szicíliai receptje. Nagyszerűen tükrözi a sziget ízvilágát.
www.barilla.hu
sajtos tészta
Egy hagyományos tészta gazdagítása Olaszország egyik legérdekesebb ízű sajtjával.
www.barilla.hu
paradicsomos tészta
Pillanatok alatt elkészíthető, kánikulában erősen ajánlott olasz tésztacsoda. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Tálaláskor szórhatunk rá még külön frissen őrölt borsot - ...
Egy egész hétre való „olaszt” itt találsz >>
A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>