5 tésztaétel, amit érdemes vegánná tenni és 3, amit nem

A húsmentes étkezés során sokszor (talán túl sokszor is) hagyatkozunk a tésztákra: a gyors és laktató fogások ugyanis könnyedén elkészíthetők vega és vegán köntösben. Persze vannak receptek, amelyek jobban járnak, ha nem esnek át ezen az átváltozáson.

A húsmentes világ gyakran úgy gondolja, hogy aki nem fogyaszt semmi állati eredetűt, az éjjel-nappal csak tésztát eszik (ez már onnan is érezhető, ha átlapozzuk egy klasszikus étterem húsmentes kínálatát). Attól eltekintve, hogy ez nem igaz, meg kell hagyni, hogy gyakran kerül az asztalra hús helyett tészta – vegetáriánus receptekkel Dunát lehetne rekeszteni és már a vegán tészták is egyre szaporodnak. Ez utóbbi kategória talán túl gyorsan is növekszik: nem biztos, hogy minden vegán tésztának kéne létjogosultságot adni. Jó, talán ez kicsit erős, mindenesetre nézzük meg, mely fogások nem nyernek semmit azzal, ha növényi eredetűvé válnak.

Nézd meg galériánkban, mely tésztákat érdemes vegánná tenni és melyeket nem!

Receptek, amiket érdemes lesz kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További segítség a vegán és vegetáriánus főzéshez:

Címlapról ajánljuk