5 tésztaétel, amit érdemes vegánná tenni és 3, amit nem

A húsmentes étkezés során sokszor (talán túl sokszor is) hagyatkozunk a tésztákra: a gyors és laktató fogások ugyanis könnyedén elkészíthetők vega és vegán köntösben. Persze vannak receptek, amelyek jobban járnak, ha nem esnek át ezen az átváltozáson.

A húsmentes világ gyakran úgy gondolja, hogy aki nem fogyaszt semmi állati eredetűt, az éjjel-nappal csak tésztát eszik (ez már onnan is érezhető, ha átlapozzuk egy klasszikus étterem húsmentes kínálatát). Attól eltekintve, hogy ez nem igaz, meg kell hagyni, hogy gyakran kerül az asztalra hús helyett tészta – vegetáriánus receptekkel Dunát lehetne rekeszteni és már a vegán tészták is egyre szaporodnak. Ez utóbbi kategória talán túl gyorsan is növekszik: nem biztos, hogy minden vegán tésztának kéne létjogosultságot adni. Jó, talán ez kicsit erős, mindenesetre nézzük meg, mely fogások nem nyernek semmit azzal, ha növényi eredetűvé válnak.

Nézd meg galériánkban, mely tésztákat érdemes vegánná tenni és melyeket nem!

Receptek, amiket érdemes lesz kipróbálni:

Vegán mac and cheese

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További segítség a vegán és vegetáriánus főzéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...