5 tésztaétel, amit érdemes vegánná tenni és 3, amit nem

A húsmentes étkezés során sokszor (talán túl sokszor is) hagyatkozunk a tésztákra: a gyors és laktató fogások ugyanis könnyedén elkészíthetők vega és vegán köntösben. Persze vannak receptek, amelyek jobban járnak, ha nem esnek át ezen az átváltozáson.

A húsmentes világ gyakran úgy gondolja, hogy aki nem fogyaszt semmi állati eredetűt, az éjjel-nappal csak tésztát eszik (ez már onnan is érezhető, ha átlapozzuk egy klasszikus étterem húsmentes kínálatát). Attól eltekintve, hogy ez nem igaz, meg kell hagyni, hogy gyakran kerül az asztalra hús helyett tészta – vegetáriánus receptekkel Dunát lehetne rekeszteni és már a vegán tészták is egyre szaporodnak. Ez utóbbi kategória talán túl gyorsan is növekszik: nem biztos, hogy minden vegán tésztának kéne létjogosultságot adni. Jó, talán ez kicsit erős, mindenesetre nézzük meg, mely fogások nem nyernek semmit azzal, ha növényi eredetűvé válnak.

Nézd meg galériánkban, mely tésztákat érdemes vegánná tenni és melyeket nem!

Receptek, amiket érdemes lesz kipróbálni:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További segítség a vegán és vegetáriánus főzéshez:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...