Így készíts házi vegán tésztát, hogy tényleg finom legyen

A vegán táplálkozás során néha egyszerűbb, ha otthon készítünk el bizonyos élelmiszereket – a tészta is ilyen, persze nem mindegy, hogyan főzzük. Az alábbi tippekkel tojás nélkül is finom lesz a metélt!

Ugyan a boltok polcain már egyre több tojásmentes, vegán tésztát találni, érdemes megpróbálkozni a házi gyúrással is: abszolút nem bonyolult folyamat ez, ráadásul, ha így készítjük, teljesen a saját szájízünk szerint alakíthatjuk. És nem ám csak a vegán tészta alakját vagy formáját, hanem ízét, színét is. Elő a liszttel, ingujjakat feltűrni, induljon a tésztakészítés!

Nézd meg galériánkban a vegán tészta készítésének furfangjait!

Házitészta-receptek, amiket feltétlen kóstolj meg:

2 hozzávalós sütőtökös gnocchi

Ha beindul a sütőtökszezon, akkor azt érdemes mindenbe belefőzni, belesütni. Itt most csak lisztet kevertünk hozzá, mégis egy nagyszerű sütőtökgnocchit kaptunk belőle. Ízlés szerinti ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai érdekességek várnak rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...