Szép dolog a vegánság, és tényleg szuper opciók vannak ma már, a helyzet pedig fokozódik: a világ mai állása szerint számíthatunk rá, hogy egyre többen nyúlnak majd a vegán életmód felé (illetve húsmentesség, tejmentesség, gluténmentesség, tojásmentesség stb. felé) vagy egészségügyi, vagy klímavédelmi vagy etikai okokból.
Szóval, ha nem élsz olyasmikkel, mint a sonka, tojás, túrókrém, sajtok, vajas kencék, a bolti vegán termékekkel szemben pedig van némi ellenérzésed, hiszen minden ellenére mégiscsak feldogozott, művi úton előállított élelmiszerekről van szó, akkor tuti kínlódsz azzal, mit rakj a szendvicsedre, pirítósodra. Ezen segítünk most némi ötleteléssel - vegán szendvicsfeltétekkel!
Katt a galériára a vegán szendvicsfeltétek ötleteiért!
6 házi szendvicsfeltét a feldolgozott vegán párizsi és műsajt helyett
Bruschetta
Az olaszok kedvelt előétele a bruschetta, mely pirítóson egyenesen isteni: aprított paradicsom, bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, és bumm, kész is! Természetesen a spagetti sem sértődik meg, ha a tetejére halmozod.
Hummusz, babkrém, lencsekrém
Készíts egy késes aprítóban egy kiadós, fűszeres krémet hüvelyesekből, ha bírod őket, és az emésztésükkel sincs gondod. Fehérbabkrémet itt találsz, lencsekrémet itt, csicseriből meg hummuszt kavarj, az akár céklás, sütőtökös is lehet!
Padlizsánkrém
A jó öreg klasszikus, mely vega/vegán változatban is elkészíthető, és nehéz ráunni. Füstösre sütött padlizsánból a legjobb! Mehet bele olaj, citromlé, só, bors, soook fokhagyma, mint ez a könnyű recept, de közel-keleti stílusban is imádjuk, mint baba ganoush!
Ajvár
Balkán paprikakrém, melybe kis padlizsán is került. Nyarat idéző, füstös, ress ízek, gyönyörű szín, krémes állag...csodás pirítóssal vagy zöldségtunkolósként! Recept itt.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További segítség a vegán és vegetáriánus főzéshez: