Durván megváltozott az ikerpár, akinek egyik tagja húsevő, a másik vegán lett

Egy angol, egypetéjű ikerpár különös tesztnek vetette alá magát: egyikük három hónapig vegán életmódot folytatott, míg a másik fiú három hónapig húst is fogyasztott. A testvérek mindeközben komoly edzéstervet követtek, az eredmény pedig nagyon szembetűnő lett.

A 33 éves Hugo és ikertestvére, Ross Turner nem mindennapi kísérletnek vetették alá magukat. Révén, hogy egypetéjű ikrek, és 100%-ban ugyanolyan génállománnyal rendelkeznek, a londoni King's College kutatásának alanyaiként 12 héten keresztül két egymástól eltérő életmódot folytattak: míg egyikük, Hugo ez idő alatt teljesen vegán életmódra váltott, addig testvére, Ross húsevő maradt.

A testvérpár minden nap ugyanannyi kalóriát vitt be szervezetébe és ugyanannyit edzettek, legalább heti 5-6 alkalommal szenteltek időt a testmozgásnak. Ezalatt az idő alatt a testvérek egészségét, izomtömegét és koleszterinszintjét is egy egyetemi kutatócsoport figyelte, arra voltak kíváncsiak, hosszú távon melyik étrend számít egészségesnek.

A három hónapig kizárólag növényi étrenden élő Hugo elmondása szerint nehezen állt át új, vegán életmódjára, rövid időn belül azonban már érezte, sokkal energikusabb, mint azelőtt.

Az első pár hétben sóvárogtam a húsért, és állandóan húst, sajtot és tejtermékeket akartam enni...Aztán sikerült átállni a gyümölcsökre és a magvakra. Sokkal egészségesebb lettem, és a vércukorszintem is stabilabb lett

– nyilatkozta a Daily Starnak Hugo Turner.

Mindeközben a húsevő testvér, Ross állítása szerint nem tudott minden alkalommal jól teljesíteni az edzőteremben, és a kísérlet alatt jött rá arra, milyen sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt. A 12 hét elteltével a vegán iker csaknem három kilogrammtól szabadult meg, koleszterinszintje és testzsíraránya is csökkent, valamint a kettes típusú diabétesz kialakulásának esélye is kisebb lett. Testvére, a húsevő Ross öt kilogrammnyi izmot növesztett, és két kilogramm zsírt szedett magára. A kutatók és a testvérpár szerint is a legideálisabb táplálkozási forma a vegyes étkezés. A BBC dokumentumfilmet is készített a testvérpár kísérletéről.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...