Durván megváltozott az ikerpár, akinek egyik tagja húsevő, a másik vegán lett

Egy angol, egypetéjű ikerpár különös tesztnek vetette alá magát: egyikük három hónapig vegán életmódot folytatott, míg a másik fiú három hónapig húst is fogyasztott. A testvérek mindeközben komoly edzéstervet követtek, az eredmény pedig nagyon szembetűnő lett.

A 33 éves Hugo és ikertestvére, Ross Turner nem mindennapi kísérletnek vetették alá magukat. Révén, hogy egypetéjű ikrek, és 100%-ban ugyanolyan génállománnyal rendelkeznek, a londoni King's College kutatásának alanyaiként 12 héten keresztül két egymástól eltérő életmódot folytattak: míg egyikük, Hugo ez idő alatt teljesen vegán életmódra váltott, addig testvére, Ross húsevő maradt.

A testvérpár minden nap ugyanannyi kalóriát vitt be szervezetébe és ugyanannyit edzettek, legalább heti 5-6 alkalommal szenteltek időt a testmozgásnak. Ezalatt az idő alatt a testvérek egészségét, izomtömegét és koleszterinszintjét is egy egyetemi kutatócsoport figyelte, arra voltak kíváncsiak, hosszú távon melyik étrend számít egészségesnek.

A három hónapig kizárólag növényi étrenden élő Hugo elmondása szerint nehezen állt át új, vegán életmódjára, rövid időn belül azonban már érezte, sokkal energikusabb, mint azelőtt.

Az első pár hétben sóvárogtam a húsért, és állandóan húst, sajtot és tejtermékeket akartam enni...Aztán sikerült átállni a gyümölcsökre és a magvakra. Sokkal egészségesebb lettem, és a vércukorszintem is stabilabb lett

– nyilatkozta a Daily Starnak Hugo Turner.

Mindeközben a húsevő testvér, Ross állítása szerint nem tudott minden alkalommal jól teljesíteni az edzőteremben, és a kísérlet alatt jött rá arra, milyen sok feldolgozott élelmiszert fogyaszt. A 12 hét elteltével a vegán iker csaknem három kilogrammtól szabadult meg, koleszterinszintje és testzsíraránya is csökkent, valamint a kettes típusú diabétesz kialakulásának esélye is kisebb lett. Testvére, a húsevő Ross öt kilogrammnyi izmot növesztett, és két kilogramm zsírt szedett magára. A kutatók és a testvérpár szerint is a legideálisabb táplálkozási forma a vegyes étkezés. A BBC dokumentumfilmet is készített a testvérpár kísérletéről.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...